Kultni roman “Mi djeca s kolodvora Zoo” postaje serija

Nova serija

Legendarna biografska priča o Christiane F., tinejdžerici iz Berlina koja se 1970-ih nađe u paklu prostitucije i droge. Osvojila je svijet svojim mučnim opisima života narkomana te postala ključno svjedočanstvo u borbi protiv droga.

Mi djeca s kolodvora Zoo” ili "Mi djeca sa stanice Zoo" roman je koji je u mnogim zemlja uvršten na popise lektira. Preporučuje se na čitanje svoj djeci i tinejdžerima kako bi rano shvatili kakve opasnosti predstavljaju droge i slične ovisnosti.

Ovi potresni memoari djevojčice koja je zamalo izgubila život na ulicama prodajući svoje tijelo za heroin sada postaju i televizijska serija.

Radnja će pratiti šestero mladih koji pokušavaju pronaći smisao života i svoje mjesto pod suncem usred velikog Berlina.

Produkcija serije je njemačka. Producentica Annette Hess komentirala je kako se serija oslanja na knjigu. Istovremeno želi proširiti priču o teen ovisnicima i podići je na novi nivo.

Prva sezona serije prati Christiane koja se nosi s teškim situacijama u obitelji. Tačnije s rastavom roditelja, a baš tad upoznaje Stelu koja joj približava novi krug ljudi s kojima se sastaju u omladinskom klubu.

Klub postaje mjesto u kojem na kratko tinejdžeri brišu svoje brige i utapaju se u muzici, prijateljstvu te alkoholu i drogama. Vrlo brzo iz kluba prelaze na ulicu i noćne klubove. Nakon toga prelaze na berlinske kolodvore gdje čine sve što moraju kako bi osigurali sljedeći fiks.

Iako depresivna, ova je priča iznimno važna, ali i kontroverzna, pa vjerujemo kako će biti itekako gledana. Očekuje se da će na HBO-GO doći kroz desetak dana.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori