Kordić i Karić održali sastanak u Mostaru

Kordić I Karić u Mostaru
U Mostaru je održan sastanak sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić koju je ugostio gradonačelnik tog grada Mario Kordić.

Jučer je gradonačelnica Benjamina Karić posjetila Mostar, a ugostio ju je gradonačelnik tog grada Mario Kordić.

Održali su sastanak i Korić je iskazao zadovoljstvo nakon sastanka, te je istakao da su razgovarali o raznim temama, ali da je glavna bio turizam.

"Mladi smo gradonačelnici, na istoj smo liniji. Razgovarali smo, kako je ona rekla profinjeno, većinom o turizmu. Bilo je još puno tema, ali je on procijenjen kao posebno bitan. Apsolutno smo za suradnju dva grada. Procijenili smo da u oba grada ljudi dolaze na turističko odredište, zadrže se jedan, dva dana, nije to opravdano. Radit ćemo na tome. Hvala Benjamini što je došla u Mostar i nadam se brzom susretu u Sarajevu", rekao je Kordić.

Benjamina Karić je rekla kako je obećala na početku mandata da će kao gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine unaprijediti saradnju sa drugim gradovima.

"Nakon sastanka sa Gradonačelnikom Tuzle, danas sam u Mostaru razgovarala sa gradonačelnikom o zajedničkim projektima, s posebnom fokusom na oblast turizma i našeg zajedničkog odgovora na oporavak ove važne grane privrede. Mostar je u srcu mnogih Sarajlija, kao što je Sarajevo u srcu mnogih Mostaraca. Zajednički ciljevi i rad u interesu građana moraju rušiti sve prepreke i predrasude", poručila je Karić.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori