Komšićev kontrapotez? – Otkazan put u Beograd, a iz Tužilaštva BiH stižu nove informacije

Tužilaštvo BiH prije tri godine donijelo odluku o neprovođenju istrage protiv Edin Vranja

BiH neće učestvovati na Samitu nesvrstanih zemalja, koji će se u oktobru održati u Beogradu, potvrđeno nam je iz Predsjedništva BiH. Naime, predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić otkazao je putovanje u Beograd zbog jučerašnjeg hapšenja Edina Vranja na granici između BiH i Srbije.

- Željko Komšić je otkazao odlazak na planirani Samit u Srbiju. Na njemu, nakon svih dešavanja, ne želi učestovati, potvrđeno je za Oslobođenje iz Komšićevog kabineta.

Prema još nepotvrđenim informacijama, sa ovakvom Komšićevom odlukom složio se i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Podsjećmo, bivši naćelnik kriminalističke policije FUP-a Edin Vranj uhapšen je jučer na graničnom prelazu Uvac, prilikom pokušaja ulaska u Srbiju. Prvo je prebačen u policijsku stanicu u Priboju, a potom u Beograd. Vranj se tereti za navodne ratne zločine.

Informaciju o ovom hapšenju od nadležnih institucija u Srbiji zatražila je Ambasada BiH u Beogradu. Također, zatraženo je da predstavnik Ambasade posjeti Vranja i ponudi mu pravnu pomoć i zaštitu.

Izvor: Oslobođenje

Pročitajte više: Komšić: Očekujemo uključivanje nadležnih pravosudnih organa BiH u slučaju Vranj

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori