Keljmendi, Ahmić i Sejfović predati u prostorije Tužilaštva BiH

BiH

https://www.klix.ba/vijesti/bih/keljmendi-ahmic-i-sejfovic-predati-u-prostorije-tuzilastva-bih/220713085
Foto: Klix.ba

Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić i Anel Sejfović predati su u nadležnost Tužilaštva BiH nakon što su jučer uhapšeni u okviru velike akcije "Rez" koju su sproveli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a kojima su pomagali i policajci HNK. U akciji je uhapšeno sedam osoba, na području Sarajeva i Neuma.

Četiri su puštene nakon kriminalističke obrade, a Keljmendi, Ahmić i Sejfović su predati tužilaštvu gdje će u zakonom predviđenom roku tužitelj zatražiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

Oni se terete da su počinili krivična djela organiziranog kriminala, , a u vezi s međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim djelima.

"Prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna suradnja, osumnjičeni su djelovali kao organizirana kriminalna skupina, sa podijeljenim ulogama i zadacima, koja je duži vremenski period vršila krijumčarenje i prodaju na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova, velikih količina opojnih droga", kažu iz Tužilaštva BiH.

Foto: Klix.ba

Također, u okviru istrage istražuju se i tokovi novca stečenog nezakonitim aktivnostima, kao i oblici koruptivnog djelovanja osumnjičenih.

Foto: Klix.ba

Prilikom hapšenja i pretresa oduzete su veće količine naoružanja i novca, kao i tri skupocjena vozila marke BMW.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je saopćeno da nastavljaju aktivnosti na dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.

Klix.ba

Pročitajte više: Uhapšen muškarac koji je ukrao automobil u centru Sarajeva: Krio se u kući prijatelja

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori