Uhapšen muškarac koji je ukrao automobil u centru Sarajeva: Krio se u kući prijatelja

RASVIJETLJEN SLUČAJ

Nakon završene kriminalističke obrade, lice S.P. će biti otpušteno iz službenih prostorija, a J.M. će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela teške krađe teretnog motornog vozila marke Peugeot, koje je otuđeno 02./03. jula sa područja općine Centar Sarajevo, kojom prilikom je na području Kantona Sarajevo sa istima izazvano više saobraćajnih nesreća, policijski službenici su došli do saznjanja da se izvršilac krije u kući vlasništvo S.P. u ulici Safvet bega Bašagića.

U srijedu na osnovu sudske naredbe izvršen je pretres pomenute kuće i tom prilikom je pronađen i uhapšen J.M. (36), gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana teška krađa.

Također, slobode je lišen i vlasnik kuće S.P. (35) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo pomaganje.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, lice S.P. će biti otpušteno iz službenih prostorija, a J.M. će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

izvor: avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori