Tokom akcije “Rez” oduzete veće količine novca i naoružanja

Kriminal

Tokom akcije "Rez" oduzete veće količine novca i naoružanja
Foto: MUP KS

Tokom jučerašnje akcije "Rez" unutar koje su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo slobode lišili više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organiziranog kriminala, oduzete su i veće količine naoružanja i novca.

Poduzimajući planske mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela organizovanog kriminala na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Tužilaštva BiH su jučer proveli su akciju kodnog naziva "REZ".

Na osnovu Naredbe Suda Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste E.K., A.S. i A.A., te su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

 • pištolj marke "Glock", sa dva okvira i 24 komada metaka,
 • pištolj marke "Valter", sa 13 komada metaka,
 • pištolj marke "SIG", sa 9 komada metaka,
 • automatska puška HK3, cal. 7,62X51 mm, sa 2 okvira i 20 metaka istog kalibra,
 • jedna ručna bomba,
 • pancirni prsluk,
 • tri veća paketa sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu,
 • veća suma novca,
 • četiri ručna sata marke “ROLEX”,
 • više mobilnih telefona,
 • više bankovnih kartica i
 • notesi.

Također, uz uredno izdate potvrde privremeno su oduzeta i tri skupocjena putnička motorna vozila marke “BMW”.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal uhapšeni su: E.K., rođen 1978.godine u Prizrenu, sa boravkom u Istočnoj Ilidži, A.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, A.A., rođen 1984.godine u Dubrovniku, nastanjen u Sarajevu, S.T., rođen 1971.godine u Kosovskoj Mitrovici, nastanjen u Beogradu, državljanin Srbije, A.P., rođen 1984.godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima, A.K., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, M.S., rođen 1998.godine u Konjicu, nastanjen u Sarajevu i H.B., rođen 2000.godine u Sarajevu, nastanjen u Visokom.

Foto: MUP KS

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predati su: E.K., A.S. i A.A., dok su ostali pušteni na slobodu uz saglasnost postupajućeg tužioca, te će protiv njih u redovnom postupku biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić, Anel Sejfović, Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević. Prva trojica su predata u nadležnost državnog tužilaštva.

Foto: MUP KS

Policijski službenici MUP-a KS nastavljaju aktivnosti na dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.

Klix.ba

Pročitajte više: Keljmendi, Ahmić i Sejfović predati u prostorije Tužilaštva BiH

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)