Jajce i luksuzni resort na Plivskim jezerima

Jajce i luksuzni resort na Plivskim jezerima vrijedan 75,9 miliona eura!

S ciljem upoznavanja sa projektom čija bi realizacija imala veliki značaj za općinu Jajce, kao i za razvoj turističke ponude grada, u Jajcu je prezentovan projekat "HOTEL JAJCE LAKE RESORT“.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Općine Jajce, JU Agencija za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Prisutni su bili i predstavnici Zavoda za zaštitu spomenika, te investitori "MANAZEL AL REEF“ d.o.o. Sarajevo i tim kompanije "BOSNA inžinjering" d.o.o., kao agenti investitora.
Izvor: Akta.ba

Ovim projektom je predviđena izgradnja smještajnih kapaciteta hotelskog i apartmanskog tipa sa 207 soba, te niz atraktivnih pratećih sadržaja.

Kako je naglašeno tokom prezentacije, projektom se predviđa aktivacija dijela jezerskog priobalja u funkciji izgradnje luksuznog hotelskog kompleksa s 4 zvjezdice. Ukupna površina je 32.025 m2. Sastoji se od nekoliko funkcionalnih cjelina: Luxury, Health Spa&Fitness Centre i Luxuryy Apartments.

Izvor: Akta.ba

Procijenjena vrijednost investicije, prema detaljnim procjenama troškova i studijama izvodljivosti, iznosi 75 913 000 eura. To je privuklo pažnju nekoliko međunarodnih brendova/franšiza, poput Hilton International, Accor Hotels i Swiss International Hotels.

Tokom prezentacije, također, je istaknuto da se predviđa vrhunska materijalizacija, te primjena najsavremenije opreme i tehnologija.

Naravno, uz respektabilan odnos prema prirodnom okruženju, kroz tretman otvorenih prostora kao parkovskih, sa posebnim odnosom prema jezerskom priobalju.

Obzirom na to da je navedeni projekat planiran na lokalitetu Plivskih jezera sa kompleksom mlinica na Plivi, razgovaralo  se i o nadležnostima za pokretanje procedura za izdavanje  potrebnih dozvola, te o potrebnim saglasnostima.

“Dio novca za izgradnju hotela je već obezbijeđen. Kako bismo započeli realizaciju projekta potrebno je odobrenje od Komisije za zaštitu spomenika, s obzirom na to da se radi o zaštićenom području. Nakon dozvole pristupili bismo izradi idejnog projekta”, istakao je Žilić.

Imajući u vidu, kako broj smještajnog kapacita, tako i cjelokupni sadržaj ovog luksuznog hotelskog kompleksa i njegov izgled, Općina Jajce je iskazala zainteresovanost za realizaciju ovog projekta. Svakako sve u cilju razvoja turističke ponude na području naše općine.

Izvor: Akta.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori