Ministar Bunoza izražava žaljenje zbog nedostatka pravde i nepostizanja dogovora o izmjenama zakona

O izmjenama zakona

Ministar pravde BiH, Damir Bunoza
Ministar pravde BiH, Damir Bunoza

Ministarstvo pravde se ne naziva Ministarstvom pravosuđa, izjavio je ministar pravde BiH, Damir Bunoza, izražavajući svoje žaljenje zbog nedostatka pravde u društvu. Dok je govorio o nedostatku pravde, ministar Bunoza također je istaknuo da su zakon o sudu i izmjene Izbornog zakona bili na dnevnom redu Vijeća ministara BiH, ali da nije postignut dogovor oko njihovog usklađivanja.

Prema Bunozi, većina propisanih izmjena Izbornog zakona bila je tehničke prirode, s fokusom na tehnički integritet izbora. “Samo jedan član odnosio se na izmjene vezane za izbor hrvatskog člana Predsjedništva”, izjavio je ministar. Dodao je da su građani imali mogućnost dostaviti primjedbe i sugestije putem e-konsultacija u vezi sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona.

Ministar Bunoza istakao je važnost postizanja dogovora i usklađivanja zakona kako bi se osigurala pravda i dobro funkcioniranje pravosudnog sustava. Izražavajući svoje žaljenje zbog nedostatka pravde, ministar je naglasio da se pravda mora stalno promicati i unapređivati kako bi se osiguralo pravedno društvo za sve građane.

Ministar Bunoza također je pozvao sve relevantne strane da aktivno sudjeluju i doprinesu procesu usklađivanja zakona kako bi se osiguralo njihovo pravilno provođenje i poštivanje u praksi.

Sve u svemu, nedostatak pravde i nedostatak dogovora oko izmjena zakona izazivaju zabrinutost u pravosudnom sustavu BiH. Nadamo se da će relevantne strane uspjeti postići dogovor i raditi zajedno kako bi se osigurala pravda za sve građane.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti