Instalirana još jedna javna električna punionica na području Sarajeva

PORSCHE BH

Električna punionica je opremljena MOON- power punjačem koji puni snagom do 11kW, i do 5x brže u odnosu na kućnu utičnicu. Punionica je javnog karaktera i punjenje je besplatno za sve vozače električnih vozila.
Foto: PORSCHE BH

Sarajevo je postalo bogatije za još jednu javnu punionicu za električne automobile i to na području Ilidže i Hadžića. U saradnji sa kompanijom Porsche Bosna i Hercegovina, prvi Retail park u Sarajevu pod nazivom “West Gate”, investirao je više od 5.000,00 KM kako bi svim građanima Sarajeva i okoline bilo omogućeno besplatno punjenje njihovih električnih vozila dok obavljaju kupovinu.

Otvorenju su prisustvovali članovi Porsche BiH; PR menadžerica gđa. Belgin Arnautović , e-mobility projekt menadžer g-din. Jasmin Lučkin, kao i MOON Brand manadžer g-din. Haris Muratović ali i članovi Penny plus d.o.o. Sarajevo, direktor g-din. Almedin Kadrić i marketing menadžerica gđica Doris Rac.

Na ovaj način je prvi Retail park West Gate kao društveno odgovorna kompanija potvrdio svoju opredijeljenost ka zaštiti okoliša, smanjenju emisije CO2, kao i povećanoj energetskoj sigurnosti.

Električna punionica je opremljena MOON- power punjačem koji puni snagom do 11kW, i do 5x brže u odnosu na kućnu utičnicu. Punionica je javnog karaktera i punjenje je besplatno za sve vozače električnih vozila.

„Koristimo priliku da se zahvalimo kompaniji Porsche Bosna i Hercegovina, koja je prepoznala potrebu da se u sklopu prvog Retail parka West Gate instalira javna punionica koja će koristiti građanima BiH i turistima bez troškova naknade, slijedeći tako praksu modernih evropskih Retail parkova – kazao je Almedin Kadrić, direktor Penny plus d.o.o.

„Ponosni smo što danas sa našim partnerom, cijenjenom kompanijom Penny Plus doo, zvanično puštamo u rad električnu punionicu koja će biti na usluzi svim posjetiocima West Gate kompleksa.

Instalirana je AC MOON punionica snage 11 kW, koju odlikuje jednostavnost i praktičnost tokom procesa punjenja električnog automobila.

Na našim cestama imamo oko 115 registrovanih električnih automobila i oko 180 električnih punionica“, zaključio je Haris Muratović, MOON brend menadžer.

Novu, javnu punionicu pronađite na lokaciji Mostarsko raskršće 10 u sklopu novog Retail parka West Gate kod kružnog toka koji je veza Ilidže, Hadžića i Kiseljaka, te autoputa A1 kroz B2 lot sarajevske zaobilaznice.

Ovim putem cijenjeni građani se pozivaju da prisustvuju otvorenju West Gate Retail parka 25.08.2022. od 12 sati.

Izvor: Dnevni avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori