Inspirativni kutak u vašem domu: Podstaknite sebe na rad!

Pandemija koronavirusa naučila nas je da se stvari prebrzo mijenjaju. Mnogi su bili prinuđeni prilagoditi se radu od kuće. Iako možda na početku zanimljivo, ova svakodnevna rutina brzo nam je dosadila. Vjerujemo da vam ponestaje ideja za motivaciju. Imamo rješenje! Stvorite u svom domu inspirativni kutak, koji će vas podstaknuti na rad.

Odlučite se za najizolovaniji dio vašeg doma i posvetite mu svu svoju pažnju. Pobrinite se da imate dosta prirodne svjetlosti koja će vam ovu rutinu razbiti. Svakako vam predlažemo upotrebu pastelnih i neutralnih tonova. One će vam pružiti harmoniju i učiniti prostor ugodnijim za boravak. Površinu radnog stola iskoristite pametno! Dodajte dovoljno elemenata za odlaganje i neka vaš sto, nakon svakog radnog dana, bude pospremljen. Prazan sto ujutru olakšat će vam početak dana. Dobit ćete dojam da su sve obaveze završene i da vas ne očekuje nikakav pritisak. Bit ćete spremniji za radne pobjede!

Neizostavni dio vašeg mini kućnog ofisa je stolica. Ali udobna stolica! Odmor i dobar položaj neophodni su vam. Pored toga, moderna stolica može učiniti vaš radni prostor privlačnijim. Pustite mašti na volju. Neka vas lični osjećaj vodi do savršene radne sobe. Nešto što važi da jednu osobu, može izazvati potpuno pogrešan osjećaj kod druge. Imajte na umu samo da stvarate prostor za prijatan rad, inspiraciju i ličnu gradnju! Donosimo vam 5 ideja koje možda možete iskoristiti za svoj inspirativni kutak.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori