Imunizacija uposlenika Univerziteta u Sarajevu – postignut zvaničan dogovor

Imunizacija uposlenika Univerziteta u Sarajevu
Foto: UNSA

500 uposlenika odlazi u Srbiju

12. juna 2021. godine je postignut zvaničan dogovor o procesu imunizacije uposlenika Univerziteta u Sarajevu. Dogovor je sklopljen tokom susreta prof. dr. Rifata Škrijelja, rektora Univerzitet u Sarajevu s predsjednicom Skupštine dr. Anelom Halilović Šemsović i direktorom Zavoda za javno zdravlje primarijusom dr. Šefadilom Spahićem.

Od ukupnog broja zaposlenih u Univerzitetu u Sarajevu, nešto manje od petine je pozitivno odgovorilo na anketu. Važno je napomenuti da je anketa izvršena online 8. juna. Pored stabilnijeg stanja pandemije, država treba osigurati nastavak redovnih imunizacija i zdravstvenih usluga.

Imunizacija uposlenica i uposlenika Univerziteta u Sarajevu koji su se odlučili za vakcinaciju u Novom Pazaru je započela u subotu 12. juna. To jeste vakcinacijom rektora Univerziteta u Sarajevu prof. Dr. Rifata Škrijelja. Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara, bio je domaćin rektoru Škrijelju.

Realizacija vakcinacije odvijat će se pod nadzorom primarijusa doktora Šefadila Spahića. Naravno to je zahvaljujući saradnji s Gradom Novim Pazarom, Domom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje.

Preciznije informacije o periodu i načinu vakcinacije dostavljeni su na e-mail adrese uposlenica i uposlenika UNSA upisane prilikom ispunjavanja ankete/poziva za vakcinaciju.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori