Radnici GRAS-a stupaju u štrajk glađu!

Zabranjen protest radnika GRAS-a, od sutra počinje štrajk glađu
Foto: Faktor.ba

Odustali su od današnjeg okupljanja, ali idu u štrajk glađu zbog neisplaćenih plata. Mirni protesti radnika sarajevskog GRAS-a koji su bili zakazani za danas neće se održati.

- Okupljanje radnika GRAS-a zbog nesiplaćenih plaća najavljeno za danas poslijepodne je zabranjeno zbog epidemioloških mjera u borbi protiv koronavirusa – izjavio je za Faktor Amir Muminović, predsjednik Sindikata.

Sindikat je na današnjoj sjednici donio nekoliko zaključaka koji su upućeni Vladi Kantona Sarajevo i Upravi GRAS-a.

- Od sutra nekoliko radnika GRAS-a počet će sa štrajkom glađu. Ako ne bude do petka plaće, obavijestili smo Vladu KS i Upravu preduzeća da postoji mogućnost da se u subotu obustavi gradski saobraćaj – poručio je predsjednik Sindikata GRAS-a.

Senad Mujagić, v. d. direktor GRAS-a, kazao nam je da od Uprave preduzeća ne zavisi isplata plaća, a to je i pojasnio.

- Računi su blokirani, a Vlada i da ima novac ne može nam uplatiti. Uprava preduzeća ne može ništa uraditi za isplatu plaća. Nadam se da će se konačno u ovoj sedmici nešto riješiti i da se ova agonija u GRAS-u konačno završi – upozorava direktor.

Pročitaj više: Danas će biti odblokiran račun GRAS-a, isplata zaostalih plata radnicima

KJKP GRAS Sarajevo (Kantonalno Javno Komunalno Preduzeće "Gradski saobraćaj" d.o.o. Sarajevo) je komunalno preduzeće sa sjedištem u Sarajevu. Javni prevoz se obavlja u vidu tramvajskog, autobuskog, trolejbuskog i minibuskog saobraćaja u Sarajevu i njegovoj okolini. Osim toga, KJKP GRAS održava i kosi lift u naselju Ciglane.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori