Google uveo novu opciju: Od sada poruku možete „zakazati“

Portrait of a happy attractive woman using mobile phone while holding cup of tea and leaning on a table with laptop computer at home
Izvor: Freepik.com

Jeste li ikad zaboravili prijatelju poslati poruku s čestitkom za rođendanom? Ili ste usred noći imali ideju koju ste očajnički željeli podijeliti sa kolegama, ali niste željeli rizikovati da ih probudite ako im je zvono uključeno? Sljedeći put kada se to dogodi, upotrijebite novi alat za planer tekstualnih poruka „Google Messages“ da biste odabrali tačno vrijeme i datum kada želite poslati poruku.

Google je nedavno najavio ažuriranja nekoliko svojih Android aplikacija, uključujući Google Maps, Google Assistant i TalkBack. Da biste mogli zakazati poruku, na telefonu ćete morati instalirati najnoviju verziju Google Messages. Napominjemo da ovo ažuriranje neće raditi za tekstualne poruke na vašem telefonu, već samo s Google porukama.

Kako zakazati tekstualnu poruku?

Prvi put kad pokrenete aplikaciju Google Messages i otvorite razgovor, nakon ažuriranja na najnoviju verziju, vidjet ćete mali skočni prozor iznad opcije „Pošalji“ koji vas obavještava da možete zakazati poruke. To je slično onome što vidite kada želite zakazati e-poštu u Gmailu.

Da biste zakazali tekst, napišite poruku, a zatim dugo pritisnite dugme „Pošalji“. Nakon toga, vidjet ćete skočni prozor s unaprijed odabranim datumima i vremenima. Možete pristati na jedan od tih prijedloga ili se odlučiti za opciju „Odaberite datum i vrijeme“. To će otvoriti Androidov kalendar datuma i vremena koji vam omogućuje prilagodbu trenutka slanja poruke.  Kada završite s podešavanjem vremena, klinite na „Spremi“.

Ono što je interesantno jeste da niste ograničeni na zakazivanje samo tekstualnih poruka. Možete dodati i slike i videozapise. Kad završite, dodirnite dugme „Pošalji“, koje bi sada trebalo imati malu ikonu sata na vrhu papirnog aviona. Prva beta verzija nove Googleove opcijetrebala bi biti dostupna sredinom augusta.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori