Danski lanac JYSK u Sarajevu otvorio prvu XL trgovinu u regiji

Prva, potpuno preuređena, JYSK XL trgovina otvorila je svoja vrata za građane, 11.03.2021., na lokaciji Novog Sarajeva, ulica Kolodvorska 12.

Radi se o preuređenoj JYSK trgovini na staroj adresi i prvoj trgovini koju je JYSK otvorio u BiH prije 11 godina.

XL koncept razlikuje od uobičajenog formata ovih trgovina veća kvadratura. To kupcima pruža bolju preglednost, širi asortiman i inspirativniji koncept izlaganja.

Kupci imaju priliku po prvi put unutar ovog formata vidjeti i kupiti artikle koje inače JYSK ima u svojoj prodaji isključivo putem web shopa.

"Iako je prisutan veći trend online trgovine, za neke odluke kupci prethodno žele vidjeti i isprobati proizvode. Posebno ako se radi o nekom većem komadu namještaja, kao što je krevet ili sofa. Upravo je ovakav XL format idealno rješenje za takvu vrstu potreba", izjavio je Ivan Protega, retail manager za JYSK Slovenija i BiH.

Ovo je vodeći lanac trgovina za opremanje doma u BiH. Nedavno je predstavljen novi koncept uređenja 3.0 u skandinavskom stilu i upravo je tržište BiH odabrao kao prvo za predstavljanje novog XL formata u regiji.

"Fleksibilnost u poslovanju i odgovaranje na potrebe kupaca naš je primarni fokus. Uz aktuelne tržišne trendove, kontinuirano radimo na unapređenju kvalitete proizvoda. Također radimo i na cijelom nizu usluga", rekao je gospodin Ivan Protega povodom svečanog otvorenja. Najavio je u novoj finansijskoj godini otvorenje 5 novih trgovina.

JYSK je međunarodni lanac trgovina sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za dom. Prva trgovina je otvorena u Danskoj 1979.godine, a danas JYSK ima preko 3.000 trgovina i 26.500 zaposlenika u 51 državi. U vlasništvu je porodice danskog trgovca Larsa Larsena, koja posjeduje nekoliko kompanija sa ukupnim godišnjim prometom od 4,8 milijardi EUR. JYSK-ov promet iznosi 4,1 milijarde EUR.

Pročitaj više: Biljke i zelenilo: Osvježite svoj prostor i saznajte sve prednosti

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori