Koje su to prednosti glicerinskog sapuna?

Izvor: pexels-shiny-diamond
Izvor: pexels-shiny-diamond

Glicerinski sapun prirodna je i vrlo tražena vrsta sapuna za koju se zna da je izuzetno hidratantna.

Šta je glicerinski sapun?

Glicerinski sapun je vrsta prozirnog sapuna koji sadrži glicerin, koji se često nalazi u mastima i uljima.

Iako je glicerin prirodni nusprodukt procesa izrade sapuna, mnogi proizvođači sapuna uklonit će ovaj glicerin, jer se može koristiti u drugim skupim kozmetičkim proizvodima.

Međutim, glicerinski sapun izuzetno je učinkovit u promicanju zdravlja kože i obično ne sadrži nikakve druge sintetičke materijale koji mogu biti nadražujući.

Kao i mnogi drugi proizvodi na tržištu danas, glicerinski sapun poznat je kao prirodni i ekološki proizvod, uz to što je bolji za zdravlje kože od ostalih sapuna.

Osjetljiva koža

Sadržaj masnoće u ovom sapunu može imati i protuupalno djelovanje, ako imate osjetljivu kožu, ovo je najbolja opcija za vas.

Upalni problemi Psorijaza, ekcem, rozaceja i drugi uobičajeni poremećaji kože mogu se ublažiti ili kontrolirati redovnom upotrebom ovog sapuna.

Akne

Antimikrobne osobine i dubinsko čišćenje ovog specijalnog sapuna mogu pomoći u ublažavanju crvenila i otoka, uz liječenje osnovnih infekcija.

Anti-Aging

Vjeruje se da sa određenim antioksidativnim svojstvima ovaj sapun smanjuje znakove starenja minimizirajući bore i potičući protok krvi u kožu.

Sredstvo za čišćenje

Ako su vam pore začepljene ili ako vašoj koži jednostavno treba dobro čiščenje, ovo je najbolji sapun za uklanjanje neželjenih masti s tijela.

Prednosti glicerinskog sapuna za kožu

Glicerinski sapun može biti od velike koristi onima koji imaju suhu kožu, pa čak i onima koji imaju ekcem kože.

Glicerin je prirodni ovlaživač, kada se koristi glicerinski sapun, glicerin se prenosi na vašu kožu i dalje će privlačiti vlagu prema njoj.

Zbog toga je sapun sa glicerinom najbolji sapun za kožu.

Nježan prema koži - Glicerin je vrlo nježan prema koži jer je neutralnog pH 7. Što znači da ima isti pH kao i voda. Sapuni koji sadrže glicerin imaju niži pH i općenito su blaži i nježniji za kožu.

Glicerinski sapun može biti sjajan za lice jer je koža na ovom području tanja i potreban joj je nježni sapun.

Liječi kožu - Kada je koža suha i ispucala, glicerin može pomoći u popravljanju kože privlačeći vlagu prema njoj i dopuštajući joj da brže zaraste.

Zbog toga je glicerinski sapun najbolji sapun za suhu kožu i druga stanja poput ekcema i psorijaze.

Glicerin je klasificiran kao sigurnu sastojak u upotrebi kozmetike i hrane.

Glicerin je jedan od najsigurnijih sastojaka koje možete koristiti u proizvodima za kožu.

Idealan za suhu kožu - Glicerinski sapun je najbolji sapun za suhu kožu koji možete koristiti. To je zbog njegove sposobnosti da privuče vlagu iz okolnog okruženja prema vašoj koži.

Sprječava oštećenje kože - Sapuni koji koriste hemikalije za sušenje poput natrijum lauril sulfata mogu oštetiti kožu uklanjanjem ulja koja spajaju naše stanice kože, sprečavajući gubitak vlage.

Glicerinski sapuni bez hemikalija ne uklanjaju našu kožu prirodnim uljima koja su nam potrebna da održavamo kožu vlažnom.

Hladno vrijeme - Glicerinski sapuni su posebno korisni zimi. Kada je hladno i suho vrijeme, naša tijela gube više vode za isparavanje. Glicerinski sapun savršeno je rješenje za sprečavanje isušivanja kože zimi.

PROČITAJTE VIŠE: Osjetljiva koža tokom zime: 7 savjeta za održavanje sjaja

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)