Ćiro Blažević: podjelio iskustvo vakcinisanja protiv korona virusa

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ćiro Blažević proteklih dana vakcinisao protiv koronavirusa, i to u Srbiji.Novinari portala "24 sata" su željeli da saznaju da li su istiniti navodi da se 86-godišnji Ćiro Blažević vakcinisao preko reda u Zagrebu. Dobili su potpuno neočekivan odgovor:

- Nisam se ugurao preko reda, ne želim! Da jesam, sad bi mi ti je..o mater, kazao je Blažević i poručio da je vakcinu primio u Srbiji,

i to rusku - Sputnik V

– Lijepo sam tamo otišao kad sam već mogao, i mogu ti reći, svakoga dana kad se pogledam u ogledalo, sve si više sličim na Putina! Raste ta lijepa plava kosa, baš je krasna. Još samo da izvježbam njegov pogled, i to je to – u svom stilu se našalio Blažević.

Foto: Slobodna Bosna

Kaže kako su specijalno za njega Rusi smućkali Sputnika u samo jednoj dozi.

– Ništa dvaput, ne idem više. Izvadili su mi tamo i krv da vide kako sam reagirao na cjepivo, valjda test na antitijela. Čuj, kako sam reagirao – tako da svako malo i bradu moram podšišati…, i opet se Ćiro šali na sebi svojstven način. Zadovoljan je, dodaje još, kako su Rusi napravili svoju vakcinu, malo po malo pa će, kaže, svako ko ga primi početi nalikovati njihovom predsjedniku.

Na kraju se ipak uozbiljio i rekao  da je otišao u Srbiju jer tamo nude “najefikasniju” i “najvjerodostojniju” vakcinu, koje u Hrvatskoj još nema, i ko zna hoće li je uopšte i biti.

"Nemam ni ja vremena za čekanje i zafrkanciju", zaključio je Ćiro Blažević

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori