Čaj koji pomaže da se izliječe pluća poslije preležanog covid 19

Čajevi mogu mnogo da nam pomognu, ali moramo da znamo kako koja biljka djeluje,

kaže za eKliniku narodni travar i daje recept za čaj koji oporavlja pluća poslije teških pneumonija

Upala pluća je jedna od najčešćih i najopasnijih posljedica covid 19. Većina onih koji su preležali covid 19, mjesecima kasnije osjeća slabost i teško diše. Sve je to rezultat ozbiljnog oštećenja pluća koje je nanio virus korona. Pored savjeta ljekara, koje svako ko je preležao koronu treba da poštuje, nije loše olakšati tegobe i prirodnim metodama. To su čajevi od biljaka za koje je naučno dokazano da pomažu liječenju i oporavku.

Oprezno sa upotrebom ljekovitog bilja i čajeva

Čaj od zove, omana i plućnjaka idealna je kombinacija koja pomaže da pluća ponovo budu u punoj snazi.

Narodni travar Momčilo Antonijević godinama se bavi ljekovitim biljem, a na svom Youtube kanalu „Snaga bilja“, redovno savjetuje i upoznaje nas sa svim blagodetima koje ljekovite biljke mogu da nam donesu.

Uz pažljivo proučavanje, kako narodne medicine tako i naučnih istraživanja, Antonijević kao jednu od najboljih kombinacija za izlječenje pluća poslije covid 19 navodi čaj od zove, omana i plućnjaka ili umjesto plućnjaka, cvijet divizme. Jer, neke biljke mogu da imaju kontraefekat ukoliko imate neke pridružene bolesti, uzimate neku terapiju…

Biljke mogu da pomognu i mogu da budu pomoćna terapija, ali u slučaju ozbiljnih stanja i bolesti, naročito upale pluća, nikako se ne liječite na svoju ruku, već se obavezno obratite ljekaru.

Foto: Pexels Maria T.

Pored toga, informišite se o svakom čaju dovoljno, kako biste znali da li je za vas ili nije.

U slučaju liječenja pluća poslije covid 19, oman, plućnjak i zova fantastična su kombinacija. I zova i oman djeluju antivirusno, ali i inače djeluju blagotovorno na pluća i disajne organe. Ali, ukoliko ste imali hepatitis ili cirozu jetre, onda se iz ove kombinacije izbacuje plućnjak, a umesto njega dodaje cvijet divizme. On se takođe, već dugo koristi za liječenje disajnih organa, jer sadrži sluz koja oblaže bronhije i sprečava neprijatni nadržaj kod suvog kašlja.

Ova biljka pomaže i kod iskašljavanja – kaže Antonijević i dodaje:− Takođe, sa korjenom omana treba biti oprezan. Oman jeste još jedan narodni lijek protiv upale pluća, kašlja, bronhitisa i alergijskog rinitisa. Izgleda kao suncokret, ima žute cvjetove. Možemo da kažemo da „dezinfikuje“ organe za disanje. Preporučuje se onima koji puše, koji imaju problem sa upalom pluća, bronhitisom, alergijama…

Oman sadrži veliku količinu inulina, pa se preporučuje onima koji imaju dijabetes, ali oni koji imaju poremećaj šećera u krvi i piju lijekove treba da budu oprezni, jer kada se oman udruži sa lijekovima može da proizvede suprotan efekat. Savjetuje se oprez i onima koji imaju visok krvni pritisak. Ako nemate ove probleme, onda slobodno pijte veoma korisnu kombinaciju zova, oman, plućnjak.

Izvor:eklinika.rs

Pročitaj više: Zeleni čaj i svi njegovi benefiti

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)