Blog, dog, frog..

Kopije nikad ne mogu biti kao original, koliko god se kod nas trudili “skinuti” baš sve. E kod nas više izgleda više ne znaju  ni “coveri” .. nego kopiraj dok u nesvjest ne padne creativnost i ne crkne.

Podanici u svim segmentima, pogotovo režimski likovi, iz onog pa i iz ovog “SIStema”, tim koji je uvjek “na sisi”, ne daj bože da je nešto tržišno, kesa je tu pa zagrabi, i onako se oduvjek ponašaju, a izgleda i navijaju ko da će sutra sve se raspasti, pa otmi što možeš.

Hulje.

Ne trpe kad neko ima rezultat super,  bahili što bi moja nana rekla. Isto kao moždani udar, isto kao komanda “oduzmi izbor i respectuj rezultat”.

Sve je prljavo i mrljavo, što bi rekla pjesma. Zašto toliki strah od svjetlosti, mnogo je vampira koji kradu finu energiju onu što jedva čistu proizvedemo, što je kao štof, ali ne i kao crveni tepih.

Ništa bez viteškog oklopa i mača. Koje jači on se kači, a mi smo jači.

Mediji postaju ko smrtovnice, samo sjete se ljudi sa rezultatima  kad umru i onda kapitaliziraju od rahmetlije njegova djela, stara ali i nova. Daleko su od meda. Zato matica i izbaci ostale iz košnice pa ti jadni beskućnici kao muhe bez glave lutaju baš kao migranti.

Niko ni ne zna koja je njihova vrijednost. Al’ eto, Njemačka zna, pa najobrazovanije zaposli.

Pomalo autokratski, svi da rade za njihove ljude. A ovdje i dalje podaništvo.

Ko zna mozda se u BiH na sljedećim izborima kandiduju Milanović i Vučić. Ili moźda taliban neki, pa nam kažu da je i to demokratija.

Kad malo bolje razmislim novinar to je postalo rod vojske. Gledam kako prenesoše informaciju o spavanju američkog BinBajdena, fino su to prenijeli da niko ne smije se, stariji je to čovjek “osam banki” je to, nije šala, a Amerika oko 200 godina, e svega !

Kopa kola i sahranjuje. Nije svijet dobro, terapija mu je pod hitno potrebna. Radijacija je ušla u kosti.

Nisu dżaba partizani spasili se u šumi. Jedino nas može vraćanje prirodi spasiti, a ne radioaktivno povraćanje.

Bolje da ne pozdravljam nekim od aktuelnih pozdrava, jer bi nas i to moglo radvojiti a to je moderno postalo.

Autor: Berin Tuzlić

Pročitajte više: Specijalci

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti