Specijalci

Piše: Berin Tuzlić

Gledam, slušam i ne vjerujem! Zar je moguće da “hairlije” zvane g. Zijan, g.Glupko i g.Međed proizvedu toliku količinu kao podanik, kao neko ko ne zna da 38% euro je vrijedniji od dolara, i kao turski od straha i unutrašnjeg stresa prodao bi majku.

Realno pitanje je da li su svi bili pozvani na vjenčanje kao Bajazit koji je samo usputno posjetio “predsjedništvo”.

I opet krše “Dejton” taj trio fantastikus, jer predstavljaju svaki pojedinačno po jedan narod, a ne predsjedništvo BiH. Sva sreća pa ne predstavljaju predsjedništvo BiH. 🙂

I tako Bajazit sa svojim vazalom Kraljević Markom, stručnjakom za visine vrijednosti eura u odnosu na dolare i zgrčenim, zalutalim advokatom gleda i divi se vjerovatno najviše moderatorici koja je izgleda tu isto kao i Bajazit usput.

Čekali su svi dok Bajazit popodne malo prilegne, jer ipak je stariji čo’ek, a i žuto smedje boje bio mu je ten. Vjerovatno od dernekli vjenčanja.

Čudno je ipak što nije bio i na međedovom vjenčanju kad je ženio sina ili bar da je Putin došao i to bi bilo taman.

Valjda se pojavi “Kapetan” vrijeme mu je, već kasni!

Priča mi juče lik kako na svojoj privatnoj zemlji hoće da pravi objekat, al' mu ne daju iz opštine dozvolu za gradnju, jer je jedan od općinskih hairlija zamislio ambulantu da napravi na njegovom privatnom posjedu.

Pravi specijalac. Gori je tri puta od najgorih “odozgo”. Ratovi zvjezda i to ”holivudskih”.

To be or not to be yarabi.

Ples se nastavlja. Posla mi jaran sa Fb “screenshot” sa postom lika koji je cjeli rat bježao od mobilizacije kako će opet kao “neki” ako se zakuha prodati i pobjeći. Kontam kako je ovdje najbolje da se samo počne sprovodit' zakon protiv obmane i BiH bi bila najbogatija zemlja na svijetu.

Sigurno bi bila među prve “tri”.

Teško zemlji koja Bosne nema, e baš će se namučit'!

I tako šetam ja Titovom i stanem pored jednog izloga da vidim je li se šta promjenilo, kad stade ispred izloga i bulji još 10 ljudi, iako nema ništa specijalno u izlogu.

Skontam promjena ni na mapi, i dalje “patologija užasa”. “ Ne sabiraj nego množi, neko nas stalno loži….” što bi rekla pjesma.

Dramatično, ali niko ne mrda, šta su bespilotne letjelice u odnosu na oružje što sije smrt mozgova putem frekvencija, za njega je hemijisko i biološko oružje humanitarno.

Vrijeme liječi sve, samo nas ne.

Vrijeme nije svemoguće, vrijeme nije za vrijeme, već samo za govnarije.

Kurtuazuja se pretvara u kurčevitost.

Svi bi da budu specijalci.

Autor: Berin Tuzlić

Pročitajte više: POPulizam

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)