Bh. firma kupila staru Ditinu fabriku, pokreće proizvodnju

Biznis

Uspješno poslovanje Termala iz Lopara (kod Bijeljine) dovelo u ovoj godini do novih ulaganja, pokretanja nove proizvodnje i stvaranja novih radnih mjesta.

Radove na putnoj infrastrukturi u krugu Termala, kao i radove u fabričkoj hali u kojoj će biti nova proizvodnja, obišli su rukovodeći ljudi opštine Lopare na čelu sa načelnikom Radom Savićem u pratnji Elvira Jahića, direktora  firme “Termal Int”.

– Asfaltiramo put između Termala i fabrike koju smo nedavno kupili – rekao je Jahić novinarima.

On je pojasnio da je to stara fabrika deterdženta “Dita” koja se rekonstruiše, gdje se vrši postavljanje novih električnih instalacija, vazduha i plina, tako da bi se u novoj godini pokrenula proizvodnja. Zemljište preko koga prelazi put između dvije fabrike je kupljeno od privatnika.

– Plan nam je da tu zaposlimo oko 50 radnika različitih profila, pretežno zavarivača i bravara – saopštio je Jahić.

Pored toga, prema njegovim riječima, na nekim radnim mjestima može se zaposliti i veliki broj žena i da je samo u protekla tri mjeseca zaposleno preko 30 radnika, te  da ih je ukupno 140, a plan je da na proljeće naredne godine bude 250 radnika.

U dijelu objekta je planiran i novi sektor u kome će biti smještena finalna montaža kotlova na pelet, koja do sada nije rađena u Termalu.

– Mi iz opštinske uprave smo zadovoljni novim ulaganjima Termala iz Lopara – rekao je načelnik opštine Rado Savić.

On je istakao da se ne uređuje samo fabrika, nego se asfaltiranjem puta dovodi u red i prostor između praktično dvije fabrike.

Načelnik opštine Lopare je izrazio nadu da će biti realizovan plan zapošljavanja, što će  doprinos koji je Termal dao razvoju ove lokalne zajednice još više povećati.

Podsjetimo, loparski Termal, nekadašnji najveći proizvođač pločastih radijatora u BiH, prije nekoliko godina se oporavio nakon što je dobio novog vlasnika.

Nakon višegodišnje pauze u radu preduzeće je obnovilo svoju proizvodnju zahvaljujući firmi Lafat komerc iz Kalesije koja je kupila Termal u stečaju.

Pročitajte više: Branson u BiH uložio 40 miliona KM i zaposlio 530 radnika

Pratite nas na Facebook akter.ba - Bh. firma kupila staru Ditinu fabriku, pokreće proizvodnju

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)