Autobiografski roman Feđe Štukana “Blank” uskoro će imati promociju u Londonu

Glumac

Feđa Štukan
Feđa Štukan (Foto: D. S./Klix.ba)

Centar za proučavanje Balkana iz Londona organizuje promociju autobiografskog romana "Blank" proslavljenog bh. glumca Feđe Štukana.

Kako navode, promocija romana održat će se 3. marta 2023. godine na Univerzitetu Goldsmiths u Londonu, a organizuju je u saradnji s Odsjekom za medije, komunikacije i kulturalne studije Goldsmiths i Institutom za kreativno i kulturno poduzetništvo.

Moderatorica događaja bit će Nada Zečević, predavačica historije Balkana i direktorica Centra za proučavanje Balkana, a u diskusiji će učestvovati i predavači s Univerziteta Goldsmiths - Vana Goblot i Aleksandar Brkić.

Štukan u romanu "Blank" govori o svom ratnom iskustvu i teške ovisnosti o heroinu s kojom se borio godinama, pa sve do aktivizma, proslavljenih uloga u Hollywoodu i ispunjenja mladenačkog sna: letenja.

"Najbolje bi bilo reći da je 'Blank' knjiga jednog života. Biva takvih knjiga pa čak biva i takvih bestsellera, ali po dvije je osnove 'Blank' ipak, jedinstven. Životnu knjigu obično tom izuzetnom pojedincu, filmskoj ili svejedno kakvoj zvijezdi, proslavljenom nogometašu, mučeniku, karizmatiku ili čudaku, uvijek napiše netko drugi. Feđa Štukan ju je napisao sam", napisao je Miljenko Jergović u svojoj književnoj preporuci.

Inače, roman od svog predstavljanja 2019. godine bilježi uspjehe u regiji, a nakon što je bio najprodavanija knjiga na Sajmu knjige u Istri, web stranica toplistaknjiga.hr navodi da je u mjesecu decembru prošle godine upravo roman "Blank" bio najprodavaniji u cijeloj Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo: Feđa Štukan: Lično iskustvo mi pomaže da odigram svaku ulogu

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)