Zaplijenjeno 4.200 tableta Kamagre i 8,5 kilograma srebrenog nakita

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 125.000 KM

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje na graničnom prijelazu Karakaj oduzeli su 4. 200 komada preparata za potenciju Kamagra, dok su na području koje pokriva RC Tuzla oduzeli su 8,5 kilograma srebrenog nakita.

Otkrili neprijavljenu robu

Vršeći pojačane provjere putničkog prometa, ovlaštena službena lica Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalni centar Tuzla, otkrili su prilikom pregleda i pretresa putničkog motornog vozila neprijavljenu robu. Tom prilikom pronađena je veća količina neprijavljene robe (4.200 komada preparata za potenciju Kamagra). Pored toga u 2 vozila otkrivena su još 2 carinska prekršaja gdje je pronađena neprijavljena roba (farmaceutski preparati).

U drugoj odvojenoj akciji, a u suradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje RC Tuzla, a na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju izvršili su istovremenu provjeru i kontrolu prometa i porijekla roba i tom prilikom pronašli veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. 

Srebreni nakit privremeno oduzet

Tom prilikom pronašli su 8,5 kilograma srebrnog nakita, za koji nije postojala zakonom propisana dokumentacija i koji nije bio obilježen na propisani način, te je isti privremeno oduzet.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 125.000 KM.

Protiv navedenih lica poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Pozivamo sve građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o utaji indirektnih poreza, to dojave na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 ili putem kontakta na viber broj 065/355-155. Sve prijave su potpuno anonimne i besplatne. 

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)