Feđa Štukan: Lično iskustvo mi pomaže da odigram svaku ulogu

Bosanskohercegovački glumac Feđa Štukan, koji se ostvario kao glavni glumac u srbijanskoj TV seriji reditelja i scenariste Slobodana Skerlića "Klan", nominirane za četiri nagrade Srce Sarajeva za TV serije 27. Sarajevo Film Festivala, kazao je u razgovoru za Fenu da mu je lično iskustvo mnogo pomoglo da odigra svaku ulogu, pa tako i ulogu kriminalca u toj seriji.

Štukan u seriji koja je na SFF-u prikazana u okviru programa Predpremijere serije, glumi vođu Zemunskog klana. Kako je kazao, prva sezona je završena, a uskoro počinju snimati i drugu sezonu.

Feđa Štukan, koji je nominiran i za nagradu Najbolji glumac programa TV serije, istakao je da u glumi samo  'prebaci' životno iskustvo na film, seriju ili predstavu.

- Ako nemaš iskustvo u tom segmentu života, onda moraš da izmišljaš, a velika je vjerovatnoća da ćeš izmisliti pogrešno i da ćeš odigrati pogrešno - naglasio je.

Štukan tvrdi da se filmski radnici sve više okreću TV serijama te da se morao prilagoditi novoj stvarnosti.  

- Dugo nisam igrao u BiH, glumac sam starog kova i nisam volio serije. Sve prelazi na serije, vjerovatno zbog novca - istakao je.

Naglasio je da je u Srbiji prihvaćen jako dobro, i među novinarima i filmskim radnicima, te da je stekao veliko poštovanje koje nema u svojoj rodnoj zemlji.

- Ekipa "Klana" je fantastična, Skerlić je radio kultni film "Do koske". Do sada smo uradili jednu sezonu koja je prikazivana u Srbiji i napravio je ludilo. To je istinita priča o Zemunskom klanu gdje glumim vođu i sutra se već vraćam u Beograd - istakao je.

Također je najavio novi projekt koji je završio u Budimpešti za Paramount Pictures Studios i Amazon Primes, koji je vrijedan nekoliko stotina miliona dolara. Iako nije htio otkriti o kojoj svjetskoj seriji je riječ, Štukan je naglasio da se radi o trećoj sezoni.  

Zaključio je da internet sajtovi polako preuzimaju TV fotmate i ulažu veće pare u odnosu na televijzje i filmove.

Izvor: FENA

Pročitajte više: Šokantna životna priča pretočena u knjigu: U Tuzli promovisan roman “Blank”, autora Feđe Štukana |

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)