Alice Robinson: Pobijedila je na posljednjoj utrci veleslaloma

Alice Robinson pobijedila je na posljednjoj utrci Svjetskog kupa za žene u FIS-u u sezoni u današnjem veleslalomu na završnom dijelu sezone u Lenzerheideu.

Mlada Novozelanđanka (devetnaet godina)  pobjedila je Mikaele Shiffrin i Metu Hrovat, nakon što se u desio preokret u izvanrednoj drugoj vožnji. Bila je to treća pobjeda u karijeri za Alice.

Ona je prije samo dvije sezone debitirala u Svjetskom kupu na finalu Svjetskog kupa u Andori, završivši na drugom mjestu kao pozvana juniorska svjetska prvakinja. Alice je prva žena koja je pobijedila u tri utrke Svjetskog kupa prije nego što je napunila 20 godina.

Foto: Screenshot - Eurosport Alice Robinson prvo mjesto

Alice Robinson nakon prve trke bila je četvrta sa zaostakom 0.77 sec za Shiffrinovom.

Foto: Screenshot -Eurosport - Michaela SHIFFRIN USA drugo mjesto

"Uopće nisam bila zadovoljana prvom vožnjom", rekala  je Robinson. "Tako da sam samo pomislila da moram u potpunosti dati sve od sebe kako bi dala svu svoju energiju u drugoj vožnj", rekla je Alison.

Shiffrin je nakon prve vožnje imala rezultat 1:07.63 i vodila za 0,10 sekundi, ispred izjednačene Marta Bassino i Meta Hrovat. Ali Amerikanka nije mogla prevladati snažnu drugu vožnju Alice Robinson i zatvorila je dan za 0,28 sekundi zaostatka. Meta Hrovat je u finišu zaostala  za 0,48 sekunde.

Foto: Screenshot - Eurosport Meta HROVAT SLO treće mjesto

Iako je Marta Bassino ispala iz vodeće trojke u drugoj vožnji, osvojila je sedmo mjesto sa zaostatkom 1.45 sec. Još uvijek je mogla slaviti uzimajući nagradu sezone Disciplinski globus u veleslalomu. Italijanka je osvojila Mali globus već prije današnje trke, a danas je službeno nagrađena Kristalnim globusom na svečanosti koja je uslijedila nakon završetka utrke.

Bassino je sezonu završila sa 546 bodova u disciplini. Shiffrin je bila vicešampionka sa 420 bodova. Tessa Worley zatvorila sezonu  na trećoj poziciji.

Današnjom utrkom zvanično se završila sezona Audi FIS Svjetskog kupa 2020-21. Vidimo se sljedeće godine!

Pročitaj više: Katharina Liensberger: Osvojila prvo mjesto u finalu Svjetskog kupa u disciplini slalom

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)