Alec Baldwin prvi put pred kamerama komentarisao tragediju: Halyna mi je bila prijateljica (VIDEO)

Alec Boldwin

Nešto više od sedmicu dana nakon tragedije na setu filma “Rust”, američki glumac Alec Baldwin komentarisao je smrt Halyne Hutchins govoreći kako je duboko pogođen jer je izgubio prijateljicu, piše The Guardian.

Baldwin i njegova supruga Hilaria u subotu su posjetili jedan od lokalnih restorana u Vermontu, gdje su ih nakon samo nekoliko minuta sustigli i okružili brojni fotoreporteri.

Glumac je odgovorio na nekoliko pitanja, uprkos stalnim ponavljanjima i molbama njegove supruge da to ne radi. Objasnio je kako će dati izjavu fotoreporterima – ukoliko ih nakon toga ostave da ručaju u miru.

“Ovakav oblik nesreće se vrlo rijetko dešava. I ranije smo viđali nesreće na setovima filmova, ali ovo je jedna u milijardu. Žena je umrla. Bila je moja prijateljica, moja prijateljica. Prije nego smo počeli snimati na setu u Santa Feu, družili smo se na večeri”, rekao je Baldwin.

Dodao je kako je u stalnom kontaktu sa porodicom preminule Hutchins, te kako se nesreća desila na setu filma čija je ekipa funkcionisala gotovo savršeno.

Osim toga, pozdravio je ideju o potpunom uklanjanju oružja sa setova filmova te je rekao da bi podržao takvu inicijativu.

Pročitajte više: Alek Boldvin prisustvovao komemoraciji: Ko je bila žena koju je glumac ubio?

Pratite nas nas Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori