Alek Boldvin prisustvovao komemoraciji: Ko je bila žena koju je glumac ubio?

Tuga

Alek Boldvin prisustvovao komemoraciji žene koju je slučajnu ubio
Foto Profimedia

Halina Hačins, čije je pravo ime Galina, imala je 42 godine kada je stradala u nesreći, koja se dogodila u improvizovanoj crkvi na filmskom setu

Glumac Alek Boldvin je prisustvovao privatnoj komemoraciji za Halinu Hačins, snimateljku koju je slučajno ubio u četvrtak kada je pucao iz rekvizitnog pištolja koji je greškom bio napunjen pravim mecima.

Boldvin je zajedno sa suprugom i sinom tragično stradale Hačins prisustvovao komemoraciji u krugu porodice i prijatelja, prenose američki mediji.

Holivudski glumac na „Tviteru“ je objavio da je “u kontaktu sa suprugom tragično nastradale Hačins, nudeći podršku njemu i njegovoj porodici”.

-Srce mi je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih koji su poznavali i voljeli Halinu - napisao je.

Nakon što je pucao iz rekvizita, za koji su mu rekli da je “hladni pištolj”, Boldvin je slučajno ubio Hačins (42) i ranio režisera Džoela Souzu (48).

Ispostavilo se da su u rekvizitnom pištolju bili pravi meci, a sve se desilo na setu filma “Rast”. Očekuje se da će se Souza potpuno oporaviti, prenose američki mediji.

Troje zaposlenih na snimanju rekli su da su posebno bili zabrinuti zbog dva slučajna pražnjenja iz pištolja koja su se desila ranije.

Standarni bezbjednosni protokoli u filmskoj industirji, uključujući inspekciju oružja, nisu striktno poštovani, piše “LA tajms” i dodaje da se najmanje jedan kamerman prošlog vikenda požalio menadžeru produkcije na bezbjednost u vezi sa oružjem na setu.

-Nije bilo sastanka o bezbjednosti, nije bilo garancije da će se to ponoviti, svi su samo željeli da požure sa snimanjem - rekao je jedan zaposleni.

Jedan od zaposlenih je bio toliko zabrinut da je poslao tekstualnu poruku menadžeru u kojoj je napisao “do sada smo imali tri slučajna pražnjenja iz pištolja, ovo je nesigurno”.

Nekoliko sati prije nego što se incident dogodio na setu u Novom Meksiku, pola radnika snimateljske ekipe otišlo je sa seta u znak protesta zbog loših uslova rada dodaje “LA tajms”.

Snimatelji i njihovi pomoćnici bili su frustrirani uslovima zbog snimanja niskobudžetnog filma uključujući pritužbe na duge sate rada, duga putovanja do seta i kašnjenje plate.

Snimateljka je, samo dva dana prije seta na kome je izgubila život, objavila kratak video-snimak sa lokacije na kojoj se snimao "Rust".

"Jedna od prednosti snimanja vesterna je da možete na jahanje konja kada imate slobodan dan", napisala je Halina Hačins u posljednjoj objavi na Instagramu.

Pročitajte više: Glumac Alec Baldwin na snimanju filma ubio direktoricu fotografije i ranio režisera

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori