Dubrovačka policija objavila videosnimak zapljene 575 kilograma kokaina

Dubrovačka policija objavila je videosnimak akcije u Pločama kada je u kontejneru s voćem pronađeno 575 kilograma kokaina visoke čistoće.Na videosnimku je vidljivo da su u akciji policije učestvovali i psi tragači, a dalje se prikazuje kako su kokain pronašli u konstrukciji kontejnera. Nakon što su izrezali tu metalnu konstrukciju cijelo podnožje kontejnera je bilo prekriveno ogromnim količinama droge.

Nakon toga su vagali pakovanja i prikazano je da je u njima bilo nešto više od kilogram droge.

U ovoj akciji policija je sarađivala sa Carinskom upravom te su oni kokain pronašli još 30. marta. Bio je skriven u kontejneru među bananama, a u Hrvatsku je stigao iz Južne Amerike.

Policija je danas održala konferenciju za medije, na kojoj je iznijela određene detalje o navedenoj zapljeni. Tako su istakli da je vrijednost zaplijenjene droge 57 miliona eura, kao i to da kokain nije bio namijenjen hrvatskom tržištu, već distribuciji u susjednim državama, među kojima je i BiH.

Također nisu potvrdili ni to iz koje susjedne države je kompanija koja je naručila robu te je zbog toga uspostavljena intenzivna međuagencijska saradnja kako bi se rasvijetlile sve činjenice.

Važno je naglasiti i to da prilikom zapljene nije bilo uhapšenih, jer kokain nije preuzet.

Naglašeno je i to da se više detalja ne može iznositi u javnost jer je kriminalističko istraživanje u toku.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori