Imate anemiju? Ovo je najbolji prirodni lijek

SJEME KOPRIVE se posebno preporučuje u tretiranju malokrvnosti

NAJBOLJI I NAJJEFTINIJI prirodni lijek za anemiju
Foto: Pexels - Kopriva je lijek

SJEME KOPRIVE se pokazalo kao izuzetno ljekoviti dar prirode koji poboljšava opšte stanje cijelog organizma! Ono je izvrsno za JAČANJE IMUNITETA, a na prvom mjestu se ističe njegova djelotvornost u tretmanu anemije i generalnom poboljšanju kvaliteta krvi.

Sjeme koprive se upotrebljava i kao lijek protiv noćnog mokrenja, povoljno djeluje na jetru i poboljšava rad štitne žlijezde. Cijela biljka, kao i njeno sjeme, dokazali su izuzetna antibakterijska, antivirusna i antiinflamatorna svojstva.

SJEME KOPRIVE se posebno preporučuje u tretiranju malokrvnosti. Budući da anemija nastaje zbog smanjenja broja crvenih krvnih zrnaca i niskog hemoglobina, te nedostatka vitamina B12 i folne kiseline, kopriva je pravi rezervoar korisnih materija koje će nadomjestiti deficit i poboljšati cjelokupnu KRVNU SLIKU!

Cijela biljka i preparati poput tinkture ili čaja također uspješno redukuju probleme vezane za anemiju, a samo sjeme je najdjelotvornije. Najčešće se za liječenje anemije priprema jedinstveni prirodni preparat od koprive, pekmeza i drugih prirodnih sastojaka.

Najbolji prirodni lijek za anemiju
Foto: orasnica.ba

Anemiju možete izliječiti korištenjem biljnih preparata poput ovoga s pekmezom ili sa medom:

Osnovni recept za sjeme koprive i med je veoma jednostavan:

Za pripremu ovog lijeka za anemiju Vam je potrebno:

  • 500 grama prirodnog livadskog meda
  • 4 limuna srednje veličine
  • 100 grama sjemenki koprive
  • 300 grama oraha

Prvo se sjeme koprive i orasi samelju. U usitnjeno sjeme i orah dodajte iscjeđen sok od limuna i 300 grama meda. Cijelu ovu smjesu mješati dok se ne sjedini. Potom se odlaže u frižider i konzumira po jedna velika kašika nakon ustajanja iz kreveta.

Ukoliko želite da ovaj lijek koristite u liječenju anemije, onda u ovu smjesu možete dodati i nasjeckanu stabljiku koprive ( prethodno skuhnu ) kao i lišće. Lišče i stablo koprive obiluje vitaminima, naročito vitaminom C.

Izvor: orasnica.ba i prirodnoizdravo.com

Pročitaj više: Čaj od sene je vaše riješenje!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori