Zona isključenja objavila i drugi singl ove godine

Muzika

Zona isključenja objavila i drugi singl ove godine
Foto: Facebook

Bend Zona isključenja je nakon pjesme Ne brini objavljene u februaru, u ovaj mjesec ušla žešće objavivši novi video spot za rock pjesmu pod nazivom Huzur.

“Svima nama treba Huzur (smiraj, op. prev.) u ovo vrijeme puno bihuzura! Svi smo mi pod velikim pritiskom svakodnevnice, priča o proteklim i eventualnim novim ratovima, distorzije životnih navika izazvanih pandemijom. Jednostavno previše je to za bilo koga ili kako kažemo u pjesmi, “previše za jedan zivot…” - poručuju iz Zone.

Pjesma, kao i većina njihovog materijala, snimana je u mostarskom studiju Pavarotti, pod nadzorom Saše Karabataka koji je uveliko zaslužan za zvuk benda. Iza finalnog miksa i masteringa stoji Marin Meštrović s kojim Zona također ima dugogodišnju saradnju.

Video spot Huzur je plod saradnje sa Dejan Miholjčićem i Kliker Production.

"Svakako dugujemo posebnu zahvalnost našem prijatelju Dinu Harbinji koji pomogao realizaciju ovog projekta, te našoj balerini iz spota, Ivoni Spahić koja je svojim plesom uveliko uljepšala vizuelni efekt i teatarski izražaj ovog spota”, kažu članovi Zone isključenja.

Pročitajte više: Hoće li novi singl nadmašiti sve dosadašnje? Dino Memić poručuje – „Osvoji svijet“

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori