Zlatan Karić  predstavlja „Bombe“

Novi singl i spot „Bombe“

Zlatan Karić izbacio je svoj novi singl "Bombe", a koji prati video spot. Pjesma Bombe donosi snažnu poruku o nepravdi i ratovima, o dubokim društvenim i političkim problemima.

"Oduvijek nas u ratove, siromaštvo i prognanstva tjeraju neke lude vođe, kraljevi, predsjednici... Ljudi koji bi trebali da nam budu uzori, da budu oni najpravdniji i najplemenitiji među nama, ustvari su luđaci kojima je profit jedina religija”, poručio je Karić.

Tekst, muziku i aranžman za pjesmu Bombe potpisuje Zlatan. Snimano je u studiju Đanija Pervana, dok je za produkciju, mix i mastering zaslužan Adnan Mušanović, Muzicka produkcija BHRT.

Zlatan je i na ovom projektu okupio izvrsne muzičare: Mirko Prišlin, Aldin Šehić, Zlatan Begić, Aleksandar Arsić, Mirza Sijerčić i Anes Zukić.

Emotivna i snažna pjesma upotpunjena je jednako odvažnim video spotom koji potpisuje Kreativna Zajednice Gruppa pod vodstvom Amele Pagano i Dine Moćević, a u saradnji sa Jasminom Omerikom, Djanijem Dimovski, Suadom Baručijom i Benjaminom Hazićem.

U spotu se pojavljuju glumci BNP- a Zenica: Enes Salković, Adis Mehanović i Zlatan Školjić, kao i članovi benda, Duško Kostić, Anes Zukić, Boris Marković, Faruk Smajlović, Aldin Šehić te Miran Hedzic.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti