Željko Majstorović napustio Platformu za progres i nije vratio mandat

Mandat ne vraća

Nažalost, ovo je još jedan u nizu udaraca koji je pretrpjela naša općinska organizacija, ali smo odlučni učiti iz grešaka, odlučni da zbijemo redove i izgradimo jaku i stabilnu organizaciju, poručili su iz Platforme za progres

Ovim putem vas obavještavamo da je gospodin Željko Majstorović istupio iz Platforme za progres i da će u Općinskom vijeću Centar i u Gradskom vijeću Grada Sarajeva nastaviti obavljati svoje funkcije kao samostalan vijećnik, saopćeno je danas iz Platforme za progres čiji je Majstorović do danas bio član.

Kako je navedeno, imajući u vidu da je Majstorović odstupio od dogovora, da nas prethodno nije upoznao sa vlastitim mišljenjem, dilemama i načinom na koji je glasao, te da je svojim nastupima nanio evidentnu štetu Platformi za progres i našoj općinskoj organizaciji (čime je povrijedio Statut i druge interne akte Platforme za progres), a da nije iskazao razumijevanje i spremnost da preuzme odgovornost sa svoje postupanje, nismo imali drugog izbora nego ga pozvati da mandat preda Platformi za progres, što on nije uradio. Iskreno se nadamo da će gospodin Majstorović kao općinski i gradski vijećnik raditi u korist svih naših građana.

”Nažalost, ovo je još jedan u nizu udaraca koji je pretrpjela naša općinska organizacija, ali smo odlučni učiti iz grešaka, odlučni da zbijemo redove i izgradimo jaku i stabilnu organizaciju.

Iako se nismo ranije izjašnjavali po pitanju djelovanja gospodina Majstorovića želimo Vas obavijestiti da naša organizacija nije bila upoznata sa planiranim medijskim nastupima. Te da su izneseni lični stavovi gospodina Majstorovića, a ne stavovi naše organizacije. Nažalost, gospodin Majstorović nas sa svojim razmišljanjima o izbornom procesu i vanjskim pritiscima koje je imao nije obavijestio, te smo kao i ostatak građana to saznali iz medija.

Općinski odbor je od početka mandata u Općinskom vijeću Centar gospodina Majstorovića u potunosti podržavao. Imali smo otvorenu i konstruktivnu komunikaciju i ustinu nas je iznenadilo njegovo postupanje. Ističemo da nam je, kao i velikom broju naših sugrađana, velika želja bila da za gradonačelnika bude izabran gospodin Bogićević i izražavamo veliko žaljenje što do toga nije došlo.

Ne želeći opravdati ponašanje gospodina Majstorovića, molimo javnost da se suzdrži od ružnih riječi prema ličnosti gospodina Majstorovića. On se kandidovao ispred naše organizacije na prethodnim lokalnim izborima kao poznati i cijenjeni građanin općine Centar. U Općinsko vijeće je izabran voljom građana (ispred više mlađih kandidata, dok je naša lista nudila širok izbor kandidata različitih profila, starosti i obrazovanja) što je neupitno i što se treba poštovati.

Nadamo se da će sve političke snage smoći snage da na najbolji način prevaziđu trenutnu političku krizu i bez obzira na sve različitosti rade zajedno u interesu naših građana u ovim teškim vremenima za sve nas. Općinski odbor Centar će se uvijek zalagati za saradnju, predlagati i podržavati dobra rješenja u interesu naših građana, bez obzira na sve teškoće koje nam stoje i koje će nam stajati na putu”, saopćeno je iz Platforme danas.

(DEPO PORTAL)

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)