Detalji iz života Balaševića o kojima se malo znalo

Balaševićev život obilježila je tragedija o kojoj nije mogao ni pričati. Malo tko zna zašto mjesec dana nije vidio tek rođenu kćer

Đorđe Balašević je jako bio vezan za stariju sestru Jasnu, koja je preminula. O tome nije nikad pričao u medijima.

Đorđe je do trenutka kada je morao otići u bolnicu zbog upale pluća, živio sa svojom suprugom Oliverom u u kući u kojoj je rođen i u kojoj je odrastao.

Ulica Jovana Cvijića u Novom Sadu, čiji je naziv njegovim obožavateljima poznat i iz pjesme "Neki novi klinci".

Mnogi su za njega pričali kako je bio čudo od djeteta, pet godina starija sestra Jasna, s kojom je bio jako vezan, naučila ga je rano čitati. Već u osnovnoj je školi počeo pisati pjesme. Jedan od najtužnijih trenutaka u životu bio je kada je Jasna preminula. Balašević nikada kasnije nije htio o tome pričati u javnosti jer bilo bi mu preteško.

O njoj se jako malo zna, a iz nekih se njegovih pjesama može zaključiti da je bila udana i da je rodila kćer. 

Njihovi roditelji nikada nisu odobravali Đorđovu odluku i želju da se bavi glazbom, već su željeli da se bavi geografijom.

Ulaznica više nije se tražila samo za koncerte legendarnog kantautora Đorđa Balaševića, nego i za njegova predavanja.

Takvo jedno je održao početkom rujna 2014. u velikoj dvorani Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.

Povodom početka nove akademske godine u grad na Dravi stigao je na poziv tadašnjeg dekana Vlade Guberca, a Đoletov 45-minutni monolog s iznimnom pozornošću slušali su ne samo studenti i srednjoškolci u prepunoj dvorani, nego i njegov sin Aleksa te supruga Olja.

- Kao ponavljač koji je zbog prevelikog broja neopravdanih sati u trećem razredu izbačen iz novosadske gimnazije Svetozara Markovića sigurno nisam idealan predavač o važnosti školovanja i učenja.

Ali u životu se ne uči samo iz knjiga nego i iz vlastitih i tuđih pogrešaka. Danas sam tu da vam to pokušam objasniti - započeo je svoje predavanje panonski mornar. Na fakultet je stigao odlično raspoložen, točno u podne, u majici sa stiliziranim Oljinim likom i natpisom Angelo di Salayka. To je, naime, naziv suprugine produkcijske kuće, koja je godinama vodila njegovu karijeru. 

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori