U RS-u ponovo zabranjena muzika uživo, maksimalno okupljanje do 50 osoba

Zabranjena muzika - Krizni štab Republike Srpske donio je danas nove epidemiološke mjere zbog pogoršane epidemiološke situacije u ovom entitetu. Najznačajnija je ona da se ponovo zabranjuje muzika uživo, samo tri dana nakon što je dozvoljena.

Kako je rekao ministar zdravstva RS Alen Šeranić, evidentno je pogoršanje epidemiološke slike u RS-u, zbog čega je bilo neophodno da se sagledaju postojeće mjere.

"Nakon sjednice štaba, vezano za epidemiološku situaciju, obavještavam vas o nekoliko činjenica. Evidentno je pogoršanje epidemiološke slike. U odnosu na 22. februar u toku 7 dana značajno se pogoršala situacija s tendencijom rasta. Možemo reći da je broj hospitaliziranih porastao za oko stotinu osoba", kazao je Šeranić.

Zabranjena muzika- Dodao je da su epidemiološke mjere, koje su donesene danas, na snazi sljedećih sedam dana, kako bi vidjeli da li će doći do stabilizacije.

"Zabranjuje se muzika uživo u ugostiteljskim objektima. Bez obzira na kapacitet objekta, maksimalan broj dozvoljenih osoba je 50. Suspendirana su sva amaterska sportska i rekreativna takmičenja. Traži se od svih javnih ustanova da, ukoliko je moguće, pređu na rad od kuće. Nemamo potvrdu da li se kod nas govori o nekom drugom soju virusa, mada postoji mogućnost zbog povećanog broja zaraženih", dodaje Šeranić.

Podsjećamo, u Republici Srpskoj je od 1. marta bilo dozvoljeno izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima, koji imaju više od 50 metara kvadratnih u dijelu za goste pod određenim uslovima. Istovremeno gostima nije bilo dozvoljeno plesanje, niti pjevanje u ugostiteljskom objektu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori