Za muškarce i žene: Zašto je seks važan?

Muškarci i žene

Za muškarce i žene
Foto: Shutterstock

Seksualna terapeutkinja Nan Wise donosi sedam vrijednih lekcija od sudionika istraživanja - onih hrabrih muškaraca i žena koji su donirali svoje orgazme za nauku.

Sedam je načina da povećate svoje seksualno zadovoljstvo. Učinite to kroz lekcije od muškaraca i žena iz laboratorija za seks psihijatrice i seksualne terapeutkinje Nen Wise. Kao stručnjakinja za odnose i autorica knjige 'Zašto je dobar seks važan' - Nen iznosi sedam vrijednih lekcija koje je naučila od svojih sudionika istraživanja - onih hrabrih muškaraca i žena koji su donirali svoje orgazme za znanost, o tome kako produbiti svoju sposobnost uživanja u 'erotskom sebi'.

Dopustite sebi da budete upravo onakvi kakvi jeste u određenom trenutku. I neka taj trenutak bude upravo takav kakav jest. Seks je naša spremnost da budemo seksualna bića. Zapamtite prije svega da dobar seks znači prisutnost.

1. Nemojte osuđivati ​​svoje 'erotsko ja'

Vježbajte radikalno samoprihvaćanje. Naučite voljeti svoje tijelo, točno takvo kakvo jest - ovo je jedna od najvećih lekcija, koju su spomenuli gotovo svi sudionici istraživanja. Također, kada su postali znatiželjni o vlastitoj seksualnosti, krenuli su istraživati ​​što ih je uzbuđivalo. Naučite prihvatiti svoj jedinstveni erotski otisak - kakav god on bio.

2. 'Uključite se'

Preusmjerite fokus prema 'unutra' kako biste pomno osluškivali i poslušali što želite i za čim vaše tijelo žudi. Koje su vaše fantazije? Kako volite da vas dodiruju? Zašto ne istražite sva područja svog tijela koja vam mogu pružiti zadovoljstvo? Postanite svjesni onoga što vas uzbuđuje preko osjetila - ne zaboravite na zvukove i okuse.

Suptilne promjene u vašim uobičajenim ulogama mogu otkriti nove načine na koje se možete uzbuditi. Obraćanje pažnje na vlastite fantazije ključno je za ugodan seks. Ako vam um odluta - jednostavno bez prosuđivanja dopustite tim mislima da budu točno onakve kakve jesu - dok svoju pažnju vraćate osjetilima.

3. Budite strpljivi s uzbuđenjem

Kada, na primjer, želite imati snošaj, nemojte počinjati dok vi i/ili vaš partner ne budete dovoljno uzbuđeni. Dopustite seksu da se razvije bez žurbe. Iako se ovaj savjet može činiti pojednostavljenim, iznimno je važan za doživljaj užitka seksa. Usporite i uživajte u osjećajima. Neka se grade. Uživajte u putovanju bez brige o odredištu.

4. Ostanite povezani sa svojim partnerom

Često je najbolji način povezivanja zapravo nadilaženje riječi. Jednostavno, novi ljubavnici provode tonu vremena - gledajući se u oči. Gledajte u oči svog partnera i dišite s njim dok boravite u tišini. Gledajte u osobu ispred sebe - biće u koje ste se zaljubili.

Sinkronizirajte dah s partnerovim kako biste sinkronizirali svoj živčani sustav - ovo zapravo radi. Naučite kako iskoristiti snagu daha za otklanjanje stresa i promicanje veze.

Mi bivamo zaneseni s ljubavnicima kada stupimo u vezu s njima. Dobar seks je 'povezan seks'.

5. Riskirajte

Često oklijevamo razgovarati s partnerima o dijelovima sebe za koje mislimo da će osuditi, ili se pak brinemo da ćemo ih povrijediti ako im kažemo kako se uistinu osjećamo. Skloni smo igrati na sigurno kad smo u nedoumici. No, drugi način na koji se to može interpretirati je da postoji rizik od nepreuzimanja rizika.

Ako sa svojim partnerima ne istražimo neka od 'strašnih' mjesta, ako ne istražimo kutke svog 'erotskog ja', skloni smo se zatvoriti i stagnirati. A stagnacija je sama po sebi opasna za odnose. Seksualni potencijal se razvija kada sve svoje unesemo u odnos. Mi se uvijek iznova mijenjamo i rastemo. Preuzimanje rizika da otkrijemo kako te promjene utječu na nas, naše misli, naše strahove, naše osjećaje, čak i naše fantazije imaju tendenciju revitaliziranja partnerstva.

6. Dajte prednost užitku

Dopustite seksu da zauzme i igra veću ulogu u vašem životu. Vaš rad s vašim emocijama utire put ka jasnijoj svijesti i uvidu u to kako je i zašto užitak toliko važan za vaš život, stoga dopustite seksu da igra veću ulogu. Odvojite vrijeme za seks, proširite svoju predodžbu o tome što je seks, njegujte ga i istražite. To je putovanje bez kraja.

7. Tolerirajte emocije i prihvatite transformativnu prirodu seksa

Zbog mješavine emocionalnih i fizičkih pokretača seksa, bilo koja vrsta seksualnog iskustva ili aktivnosti ima sposobnost potaknuti sve vrste osjećaja. Jedna od najvažnijih lekcija za dobar seks i dobre odnose, općenito, jest naučiti kako potpunije tolerirati svoje osjećaje, osjećaje drugih ljudi i svoje osjećaje u vezi s tuđim osjećajima.

A ponekad su najizazovniji osjećaji za tolerirati, vjerovali ili ne, intenzivni osjećaji užitka - koji u nekima mogu izazvati i osjećaj izmicanja kontroli. Kada naučimo jednostavno dopuštati emocijama da budu onakve kakve jesu, pritom ostajući prisutni sebi i jedni drugima, iskustva koja možemo imati sa seksom i kroz seks mogu biti uistinu iscjeljujuća i mogu revitalizirati naš um, tijelo i duh. To je opipljiv oblik povezanosti s drugima, neiscrpan izvor energije za jačanje imuniteta i ogroman rezervoar za užitak.

Zapamtite da užitak nije luksuz. Neophodan je za dobro uravnotežen emocionalni mozak i opću dobrobit. Njegujte svoj način razmišljanja o užitku kako biste iskoristili sve njegove prednosti, donosi Psychology Today.

Pročitajte više: Dženifer Lopez danas je seks-bomba, a pogledajte kako je izgledala na početku karijere

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)