Xavi priznaje da bi Ousmane Dembele mogao napustiti Barselonu u januaru

Izjava

Xavi je dao najnovije informacije o situaciji s ugovorom Ousmanea Dembelea u Barceloni, priznajući da klub mora "odmah" donijeti odluku o njegovoj budućnosti.

Dembeleov trenutni ugovor u klubu ističe na ljeto, a uprkos naizgled beskrajnim raspravama o novom ugovoru, napadač tek treba da stavi na papir.

Obraćajući se novinarima, menadžer Barse Xavi izjavio je da će, ako Dembele "odmah" ne obnovi, klub biti primoran da proda ovog igrača ovog januara.

“Jedva čekamo Ousmanea. [Ili on] obnavlja ugovor ili se odmah mora pronaći rješenje za njegovu prodaju.

“Ne razmišljam o tome da ga šaljem na tribine. Kaže da želi da ostane, ali onda ne potpisuje.”

Ćavijevi komentari dolaze nakon što je Dembeleov agent, Moussa Sissoko (ne, ne taj), kritikovao klub zbog njihovog ponašanja tokom pregovora o ugovoru.

"Oni vrše pritisak, ali to ne funkcionira s ljudima poput nas", rekao je on. "Možda funkcionira s agentima koji su bliski Barceloni. Kod mene to nije slučaj, ja sam tu da branim interese svog igrača.

“Nismo ovdje da reagujemo na debate na društvenim mrežama, ali istina se mora reći. Da, imamo visoke zahtjeve, ali smo u prošlosti pokazali da Ousmaneov izbor karijere ne diktira novac, inače on ne bi bio ovdje.

"Onda, da je Barselona htela da pregovara, mogli su da dođu za sto sa nama da razgovaramo. Osim što nema razgovora i od njih dolaze pretnje da neće igrati. To nije dozvoljeno. Mi ćemo iskoristiti prava Ousmanea Dembelea. ako je potrebno.

“Ne znamo šta ćemo, ništa nije odlučeno. Ali uprava sama gubi Ousmanea. Od početka smo pokazali da želimo da pregovaramo, uz uslove, ali bez zatvaranja vrata.”

PROČITAJTE VIŠE: Barcelona: Sergio Aguero hospitaliziran radi pregleda srca

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)