Washington – Capitol Hill: Ubijen napadač, preminuo i jedan policajac

Washington - Capitol Hill.

Policajac koji je osiguravao Capitol Hill, a kojeg je danas vozač automobila ozlijedio nakon što je udario u kontrolni punkt, preminuo je u bolnici od zadobijenih povreda. Pored policajca, u bolnici je preminuo i napadač, prenose američki mediji. Informacije o smrti jednog od dvojice policajaca koji su povrijeđeni u napadu prenijela je direktorica policije Capitol Hilla Yoganande D. Pittman koja je saopćila kako je ovo izuzetno težak trenutak za policiju, naročito nakon incidenta koji se dogodio u januaru 2021. godine.

"Ovo su izuzetno teški trenuci za policiju američkog Capitol Hilla. Nakon događaja 6. januara, sada imamo i ovaj incident. Ovo je teška godina, ali zajedno ćemo proći kroz sve ovo", rekla je direktorica policije.

Prisutnim medijima obratio se i policajac Robert Contee koji je iznio određene detalje napada te je istakao kako se za sada ne može utvrditi da je riječ o terorističkom napadu.

"Čini se, za sada, da napad nije povezan s terorizmom. Nastavit ćemo sa istragom kako bismo utvrdili da li postoji određena veza", rekao je Contee.

Washington - Capitol Hill

Nakon novog incidenta na Capitol Hillu oglasila se i predsjednica Zastupničkog doma Sjedinjenih Američkih Država Nancy Pelosi. Ona je naredila spuštanje zastava na pola koplja zbog smrti policajca.

Nekoliko medija u SAD-u prenijelo je i informaciju da je napadač također preminuo u bolnici. Ovu informaciju potvrdila je i američka policija.

Podsjetimo, novi incident ispred Capitol Hilla dogodio se danas kada je vozač automobilom probio kontrolni punkt na jednom od ulaza pri čemu je ozlijedio i dva policajca.

Kako prenose američki mediji, vozač je nakon incidenta izašao iz automobila pri čemu je držao nož u ruci nakon čega je i ustrijeljen.

Za sada nije poznat identitet napadača kao ni detalji koji su prethodili samom incidentu.

Špalir policije nakon napada na Capitol Hillu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori