Brat Jasmina Berovića za “Avaz”: Porodica traži hitno izručenje migranta ubice s Kosova

Nećemo stati dok ubice ne budu predati pravdi, kaže Armin Berović, brat nastradalog Jasmina

Uskoro će pet mjeseci od svirepog ubistva Sarajlije Jasmina Berovića kojeg su 17. novembra prošle godine na Otesu usmrtili migranti, a BiH još nije izručen jedan od trojice osumnjičenih migranta koji je uhapšen na Kosovu.

Niko nas do sada nije pozvao da nam nešto kaže

- Ogorčeni smo na rad organa u državi. Porodica traži hitno izručenje migranta sa Kosova. Država ništa nije uradila sa se taj migrant izruči - kazao je za portal „Avaza“ Armin Berović, brat ubijenog Jasmina.

Na zahtjev BiH o izručenju migranta, Kosovo je ranije odgovorilo da nije zadovoljno načinom komunikacije bh. strane.

Porodica sumnja da je migrant uhapšen na Kosovu upravo osoba koja je nožem mučki usmrtila Berovića, dok su ostala dvojica migranata učestvovala u ranjavanju njegovih prijatelja.

Srbija je već izručila Marokanca S. E. D. (32) osumnjičenog za napad na Otesu.

Porodica nastradalog Jasmina, ogorčena je i na Tužilaštvo i policiju u Kantona Sarajevo.

- Niko iz tužilaštva i policije za svo ovo vrijeme nije nas pozvao da nam nešto kaže osim što su prije deset dana zvali mog brata da ustanovi je li to taj iz Srbije što je izručen. Za trećim je raspisana potjernica i on još nije uhapšen. Ko zna možda je ovdje, a niko ga ne traži. Nećemo stati dok ubice ne budu predati pravdi  - kaže Armin.

Potjernica za Hananijem Benazijem

MUP Kantona Sarajevo raspisalo je potjernicu za osumnjičenim Hananijem Benazijem (25) iz Maroka koji još nije uhapšen.

Krvavi napad se dogodio 17. novembra oko 22.25 sati ispred ugostiteljskog objekta “Caffe Bar Nelly” u ulici Barska u naselju Otes. Migranti su pravili probleme u kafiću, čiji je vlasnik brat Berovića koji nije želio da ih usluži zbog policijskog sata.

U sukobu s trojicom migranata nastradao je Jasmin Berović, dok su teške povrede zadobili Husein Džilić i Tarik Džamalija.

Zatražena informacija putem Interpola u Prištini

Na naš upit dokle je stiglo izručenje migrant sa Kosova, iz Ministarstva pravde BiH nam je odgovoreno da je zatražena informacija o stanju predmeta.

- Ministarstvo pravde BiH nema službene informacije o predmetnoj osobi. Putem Interpola Priština zatražili smo povratnu informaciju o stanju predmeta, kao i o razlozima koji sprečavaju izručenje predmetne osobe - naveli su za "Avaz" iz Ministarstva pravde BiH.

IZVOR: KLIX / B. Cerić

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)