Vrijedna donacija školskog namještaja uručena OŠ “Grivice” iz Banovića

Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Most- Bro iz Danske

Vrijedna donacija školskog namještaja danas je uručena Osnovnoj školi “Grivice” iz Banovića. Ovu donaciju obezbjedila je humanitarna organizacija Bošnjaka “Most-Bro” iz Danske.

Uprava škole na čelu sa direktoricom Elvirom Jusić, obratila se ovoj humanitarnoj organizaciji sa  molbom da im se pomogne u opremanju škole, kako bi stari dotrajali školski namještaj bio zamjenjen. U vrlo kratkom roku članovi organizacije “Most-Bro”  obezbjedili su sav potreban namještaj za ovu školu.

  • U ime svih nastavnika, učenika i uprave škole, želim da se zahvalim humanitarnoj organizaciji “Most-Bro” na vrijednoj donaciji-kazala je direktorica Jusić, prilikom preuzimanja donacije.

Školskim namještajem će biti opremljene tri zgrade škole i time će se obezbjediti bolji uslovi za obrazovanje i izvođenje nastave za sve učenike.

Inače, ovo je jedna u nizu donacija koju organizuje Humanitarna organizacija “Most-Bro”iz Danske. Već dugi niz godina članovi ove organizacije pomažu bosancima i hercegovcima kroz različite projekte, od opremanja škola, stipendiranja i plaćanja užina za djecu, kao i pružanja različitih vidova pomoći socijalno ugroženom stanovništvu.

Iako daleko od svoje domovine Bosne i Hercegovine, naša dijaspora uvijek pomaže svom narodu.

Pratite nas na Facebook Akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori