Akademik Abdulah Sidran: “Svaki sarajevski taksista bolji je politički analitičar od ovih slučajnika”

Komentar

Abdulah Sidran
Foto: Facebook

Nakon što je politička analitičarka Ivana Marić predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića, okarakterisala kao "čovjek zvani populizam", oglasio se i uvaženi akademik Abdulah Sidran.

Podsjetimo, njen komentar uslijedio je nakon reakcije Željka Komšića, koji je prekinuo intervju za Tanjug, kada je novinar kazao da se ne slaže sa presudom Međunarodnog suda da je počinjen genocid u Srebrenici.

- Da ne pominjemo nikakvu Ivanu Marić. Nije ono ništa krivo. Neko neuko čeljade sa TV iz kafića ili frizeraja pokupi neko drugo neuko čeljade, dovede ga u studio, posadi pred kameru i mikrofon, pod ime mu napiše: politički analitičar, te udare u eglen baš kao da se nisu ni premjestili iz kafića ili frizeraja. Svaki sarajevski taksista bolji je politički analitičar od ovih slučajnika, pa cijelu stvar treba gledati kao neku vrstu umjetničkog žanra komedije, rođene u našoj veseloj tranzicijskoj epohi - napisao je Sidran.

Pratite nas na Facebook akter.ba -Akademik Abdulah Sidran: "Svaki sarajevski taksista bolji je politički analitičar od ovih slučajnika"

Pročitajte više: Pogledajte kako je Komšić prekinuo intervju za Tanjug nakon što je novinar odbio priznati da se u Srebrenici desio genocid

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)