Videosnimci iz kluba u Vitezu dokaz da se mjere ne poštuju

Dok se broj osoba u pojedinim kantonima ograničava na 30-ak u Vitezu mjere i koronavirus kao da ne postoje sudeći po videosnimcima. Tokom protekle večeri sudeći prema videosnimcima iz kluba prisustvovao je veliki broj osoba, bez poštivanja mjera Kriznih štabova.

Dok brojne zemlje regije zbog povećanog broja oboljelih uvode oštrije mjere, a situacija u Bosni i Hercegovini ponovo se usložnjava. Diskoteke u Srednjobosankom kantonu su krcate posjetiocima uz muziku uživo.

Nepoštivanje mjera fizičke distance i broja ljudi u zatvorenom prostoru, samo su neke od mjera koje su prekršene a što pokazuju videosnimci iz kluba. Sudeći prema videosnimcima objavljenim na društvenim mrežama tokom protekle noći sve prisutne je zabavljala Tea Tairović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona u nekoliko navrata organizovalo je racije tokom novogodišnjih praznika. Na planini Vlašić, ali i nakon praznika gdje su kontrolisali broj prisutnih osoba u objektima na bh. planini.

Međutim, dok se dio ugostiteljskih objekata i diskoteka na svoju štetu pridržava mjera pandemije, drugi ipak ne mare za te mjere i pune diskoteke.

Videosnimci iz kluba:_

Video iz diskoteke

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)