Veliki požar u Ljubljani, na terenu čak 150 vatrogasaca

Vatrogasna brigada Ljubljana je u sedam sati saopštila da su prvenstveno spriječili da se vatra proširi na cijeli objekat i kancelarijski dio, ali da razni uskladišteni materijal i dalje intenzivno gori

U Ljubljani, u blizini skladišta na Plemljevoj, na području nekadašnjih Metalka i Slovenijalesa, u gradskoj četvrti Vižmarje izbio je požar velikih razmjera, koji gasi više od 150 vatrogasaca. Mještanima se savjetuje da ostanu kod kuće i da imaju zatvorene prozore. Niko nije povrijeđen, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Uprave za zaštitu i spašavanje, palete natovarene pored zgrade zapalile su se u 4.12 u blizini većeg skladišta u Plemljevoj ulici, a potom se vatra proširila i na unutrašnjost objekta, gdje nekoliko preduzeća ima magacine.

Vatrogasna brigada Ljubljana je u sedam sati saopštila da su prvenstveno spriječili da se vatra proširi na cijeli objekat i kancelarijski dio, ali da razni uskladišteni materijal i dalje intenzivno gori. Niko nije povrijeđen.

U 10 sati je izvješteno da je požar pod kontrolom, ali da je gašenje još u toku. Željeznički saobraćaj na ovoj dionici, koji je u jutarnjim satima bio prekinut zbog vodosnabdijevanja, je nastavljen.

“Nekoliko minuta iza 4 sata ujutru smo obaviješteni da je došlo do požara u skladištu. Na terenu je trenutno mnogo vatrogasnih jedinica. Spriječili smo da se vatra proširi na ostale dijelove objekta, uključujući i kancelarijski dio. Savjetujemo im da zatvore prozore jer se diže dosta para. Nema opasnosti. Vatra je i dalje jako aktivna unutar žarišta, vršimo napade sa četiri strane, bit će potrebno neko vrijeme“, rekao je Robert Okorn iz GB Ljubljana.

Kada se stvore odgovarajući uslovi, kriminalisti će započeti uviđaj i utvrditi uzrok požara, a mi ćemo ažurirati naše podatke.

Do sada je izgorjelo skoro dvije trećine zgrade, a Elektro Ljubljana je isključio struju. Na mjestu događaja je i mobilna jedinica Ekološke laboratorije, javio je Radio Slovenija.

Na Gorenjskoj magistrali i okolnim ulicama otežan je saobraćaj, a na vozače se apeluje da prilagode brzinu. Zbog požara je obustavljen željeznički saobraćaj na spoju prema Gorenjskoj, saopšteno je iz policije.

Kako je dalje objasnio Okorn, željeznička veza je zatvorena zbog snabdijevanja vodom preko željezničkih pruga.

PREUZETO: fokus.ba

PROČITAJTE VIŠE: Njemačka: vojska premješta kovid pacijente iz žarišta korone

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori