Vatrogasci dobili vozilo od 410.000 KM proizvedeno u BiH

Na prigodan način u Srebreniku je jučer obilježeno uručenje novog  savremenog navalnog vatrogasnog vozila koje je Grad Srebrenik nabavio za potrebe Profesionalne vatrogasne jednice.

Radi se o vozilu domaće proizvodnje napravljenom po najvišim standardima kakva se koriste i u najrazvijenijenijim zemljama EU, a njegova vrijednost  je 410.000 KM.

Ovo je inače prva nabavka potpuno novog  kamiona otkako postoji vatrogasna jedinica u Srebreniku, a njegove ključeve komandiru srebreničkih vatrogasaca uručio je gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

Kako je istaknuto, novo vozilo uveliko će olakšati rad vatrogascima i podići nivo kvaliteta samih intervencija te će generalno Srebrenik učiniti mjestom sigurnijeg življenja.

Firma “Su-Ad” Živinice, koja se bavi proizvodnjom vatrogasnih vozila po visokim standardima, donedavno  je isključivo proizvodila za izvoz, a Srebrenik je jedna od prvih lokalnih zajednica u BiH koja je prepoznala važnost i ulogu jednog ovakvog vozila u spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

Nakon svečanog uručenja ključeva, na platou pored Vatrogasnog doma upriličena je i kraća pokazna vježba i prezentacija tehničkih mogućnosti novog vatrogasnog vozila građanima Srebrenika kao i gostima širom BiH.

Pročitajte više: Sarajevski vatrogasci pomažu u gašenju požara na području općine Jablanica

Pratite nas na Facebook akter.ba -Vatrogasci dobili vozilo od 410.000 KM proizvedeno u BiH

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori