Uzroci neplodnosti često su emotivne prirode, kako ih otkloniti?

Nepolodnost
Uzroci neplodnosti često su emotivne prirode

Protok energije između partnera najbitnija je karika za stvaranje vibracije privlačnosti, a s njom i početak novog života, odnosno začeće djeteta. Mnogi osjećaju radost, ispunjenost i potpunost svog postojanja tek kada dožive iskustvo roditeljstva.

Možda imate upalu jajnika, začepljenje jajovoda ili nemate ovulacije, ali kada pustite da životna energija teče vašim tijelom nema šanse da ne dođe do začeća. Imam iskustvo s puno osoba koje su mi dolazile na bioenergetske tretmane zbog gore navedenih problema.

Moram priznati da sam osjetila kod većine i blokadu energije u produženoj moždini (lat. medulla oblongata).

To je dio središnjeg živčanog sustava i često se naziva čvor života jer sadrži centre koji reguliraju disanje, krvni tlak i rad srca. Osim ovih centara u produženoj moždini nalaze se centri za kihanja, kašljanje i gutanje.

Bioenergetski tretman je kod takvih problema djelotvoran jer podiže razinu životne energije što doprinosi dobrom raspoloženju, popravljanju imuniteta i otklanjanju virusne infekcije.

Uzroci neplodnosti Kod mnogih osoba postoji duboko usađeno uvjerenje da je seksualnost na neki način bezvrijedna. Tada se stvaraju energetske blokade u području spolnih organa, odnosno seksualne čakre.

Te osobe većinom u seksualnim odnosima pronalaze vrlo malo istinskoga emocionalnog zadovoljstva, a često u njih ulaze samo zbog reprodukcije, odnosno zbog trudnoće.

Seks s partnerom s kojim osoba nije emocionalno povezana ne zadovoljava potrebu za ljubavlju, a i trudnoća se teže ostvaruje.

Postoje tvrdnje da nisko samopoštovanje uzrokuje probleme vezane s poremećajima u predjelu seksualne čakre. Dakle vaginalne infekcije, upale pa čak i neplodnosti.

Energetski gledano, vaginalna se infekcija češće pojavljuje kod žena koje su psihički, emocionalno i tjelesno pretjerano aktivne pa im je potrebno unošenje stabilnosti.

Psihosomatski pristup Postoji teorija da ženska sterilnost upućuje na to da žena zbog nekih nesvjesnih razloga odbija trudnoću. Muška sterilnost upućuje na strah od prave, duboke veze, od odgovornosti koja bi morala biti ispunjena radi djeteta. Spolni organi predstavljaju najženstveniji dio žene - njenu ženstvenost ili najmuževniji dio muškarca - njegovu muževnost, odnosno vaš muški i ženski princip.

Kada se ne osjećate ugodno kao muškarac i žena, kada odbacujete svoju seksualnost ili svoja tijela kao prljava ili grešna, često ćete imati problema sa spolnim organima.

Mnogi rastu u obiteljima u kojima su se spolni organi i njihove funkcije nazivale krivim imenima. Neki bi ih nazivali: „to dolje.“ Tada bi se stvorio osjećaj da su vaši spolni organi prljavi i odbojni. Tako bi odrastali s osjećajem da nešto nije uredu između vaših nogu.

Problemi s mjehurom, jajnicima, maternicom i prostatom spadaju u isto područje i potječu od iskrivljenih stavova o vašim tijelima. Svaki dio vašeg tijela i svaka njegova stanica savršena je, prirodna i prekrasna. Vaši spolni organi stvoreni su kao najugodniji dijelovi tijela, koji vam pružaju zadovoljstvo.

Ispunjavajući seksualni život jača imuno sustav, produbljuje odnose i čini vas otpornijima na stres. Emocionalna povezanost para je ipak najbitnija da bi se upustili u tjelesnu bliskost i tako osnažili svoju ljubav te doživjeli zadovoljstvo i povezanost.

Uzroci neplodnosti mogu biti različiti, stoga provjerite šta je u pitanju.

Izvor: miss7zdrava.24sata.h

Pročitaj više: Muzika i bebe: Pomaže li slušanje muzike da bebe brže uče?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)