Pjanić: drugi je na listi svjetskih igrača kojima je pala cijena u 2021. godini

Na listi se nalazi pet nogometaša Barcelone među kojima je i Lionel Messi.

Pjanić drugi na listi
Pjanić je najvredniji bio između 2018. i 2019. godine

Specijalizovani nogometni portal Transfermarkt, objavio je listu od deset igrača čija se tržišna vrijednost najviše smanjila tokom 2021. godine. Na njoj se nalazi i bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Njegova cijena je pala za čak 22 miliona eura u odnosu na kraj prošle kalendarske godine.

Na listi se nalazi pet nogometaša Barcelone među kojima je i Lionel Messi. Ipak, cijena je najviše oborena stoperu Katalonca Clément Lengletu. On košta 25 miliona manje nego na kraju 2020. godine. Odmah iza njega je Miralem Pjanić čija vrijednost je umanjenja za 22 miliona.

Foto: Facebook

Naš veznjak je u oktobru 2020. godine bio procijenjen na 50 miliona eura, ali nakon što je potpuno pao u drugi plan kod Rolanda Koemana i gotovo da nema minutažu u Barceloni, Pjanić danas vrijedi "samo" 28 miliona eura.

Potom slijedi niz nogometaša čije vrijednost je pala za 20 miliona eura, a to su Eden Hazard, Philippe Coutinho, Antoine Griezmann, Serge Gnabry, Joao Felix, Lionel Messi, Sadio Mane i Kevin de Bruyne.

Pjanić je najvredniji bio između 2018. i 2019. godine kada je prema procjenama Transfermarkta koštao 70 miliona eura, ali i sa znatno smanjenom cijenom još uvijek je najskuplji bh. nogometaš.

Izvor: Klix.ba

Pročitaj više: Pjanić: Od Koemana tražim samo da igram dva ili tri meča zaredom da mu pokažem šta znam

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori