UZ HELIKOPTER SE zavrtila i Britni Spirs, hitu nije ODOLIO ni David Geta! (VIDEO)

Helikopter svjetski hit

Fazlija se, ustvari, boji letenja

Kako se preko noći može postati megapopularan na društvenim mrežama uvjerio se pjevač narodne muzike iz Bihaća Fazlija Fadil.

Njegovo muzičko ostvarenje može se definisati kao klasični turbo-folk, a pjevača koji je na prostorima Balkana postao poznat sa pjesmom “Malo viski, malo coca-cola” najčešće su poredili sa Sinanom Sakićem zbog sličnog načina pjevanja.

Kada je prije tri godine Fazlija objavio pjesmu „Helikopter“ ni slutio nije da će uz ritam tog pjesmuljka plesati najpoznatiji ljudi na svijetu. Helikopter je postao viralan.

Fazlijinu pjesmu, na svojim TikTok profilima, tako su zavrtili Britni Spirs, David Geta, Kortni Kardašijan, Trevis Bejker i mnoge druge poznate ličnosti.

Muzičar iz Bihaća koji je naglo postao planetarno poznat izjavio je da će uvijek “ostati isti”.

– Ostaću onaj stari Fazlija, ne mijenjaj kuću koja pobjeđuje, rekao je Fazlija za medije u Srbiji.

Pjesma koja je 2015. snimljena kao jedna od mnogih, šest godina kasnije dobila je visokobudžetni spot. Zanimljivo je da se Fazlija koji je autor svjetskog hita „Helikopter“ boji letenja.

– Kome ne prija popularnost? To je ujedno teret. Malo je pozitivno, malo negativno. Nekad mi je to i previše, imao sam danas 20 poziva, to je malo teško. Niko me ne pita da li sam umoran, ali izdržaće se. Živim u Lincu. Inače se ne sređujem u slobodno vrijeme. Oblačim trenerku i kapu, ali kada idem na neki sastanak, onda obučem sve komplet. Imam dvoje djece. Kćerku i sina, Alajda i Armen, imam i unuku i unuka. Šta će djeca, samo da je više para, kazao je Fazlija za Infromer.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)