Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška uhapšena jedna osoba za kojom su raspisane dvije potrage

Bosanska Gradiška

Osoba je predana u dalju nadležnost i postupanje pripadnicima Interventne jedinice sudske policije Banja Luka

Iz Granične policije Bosne i Hercegovine saopćeno je da je jedna osoba uhapšena u jutarnjim satima na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na ulazu u BiH.

- U autobusu koji prometuje na redovnoj liniji Dortmund do Neuma, u svojstvu putnika, izvršene su granične provjere nad državljaninom BiH L. B. Graničnim provjerama je utvrđeno da su za navedenom osobom raspisane dvije aktivne potrage i to Okružni sud Banja Luka, zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama, s mjerom postupka lišiti slobode, kao i od strane MUP-a Republike Srpske PU Banja Luka, zbog istog kaznenog djela, s mjerom postupka lišiti slobode. Na osnovu navedenih potraga, pripadnici Postrojbe granične policije Bosanska Gradiška su ga lišili slobode i predali u dalju nadležnost i postupanje pripadnicima Interventne jedinice sudske policije Banja Luka - saopćeno je iz Granične policije BiH.

Također, u saopćenju se navodi da su od početka godine pripadnici Granične policije BiH otkrili više od 1.500 osoba koje su evidentirane po više osnova: osobe za kojima su raspisane potrage od domaćih tijela, potjernice od INTERPOL-a (lišenja slobode, lociranje, identificiranje), osobe kojima je od nadležnih tijela u BiH određena mjera zabrane putovanja izvan BiH (zabrana prelaska državne granice) i drugo.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)