Uposlenici UIO zbog zmije premješteni u iznajmljene prostorije

Banja Luka

Uposlenici UIO zbog zmije premješteni u iznajmljene prostorije
UIO BiH

Uposlenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) premješteni su u drugi objekt u Banjaluci nakon što se u jednoj od službenih prostorija ove institucije otkrivena zmija.

Zmiju je primijetila jedna službenica kad je željela sjesti za svoj radni stol. Iako službenici UIO nisu sigurni o kojoj je zmiji riječ, pretpostavlja se da se radi o otrovnici.

Nakon toga nastupila je panika, te je svih 25 službenika iz Grupe za prinudnu naplatu i Grupe za tarifu, vrijednost i porijeklo robe napustilo ove radne prostorije.

“U prostorije Glasa u Banjaluci smješten je dio službenika UIO zaposlen u Regionalnom centru Banjaluka. Riječ je o staroj zgradi, koja bi uskoro trebala biti porušena. U proteklim godina u ovim prostorijama bio je veliki broj pacova i miševa koji su najčešće izlazili iz klima uređaja postavljenih na plafonima. Pretpostavlja se da su se zmije pojavile u ovom objektu upravo zbog velikog broja glodara, a u ovom trenutku nije poznato da li u objektu ima više zmija. Službenici UIO pozvali su nadležne službe koje bi uskoro trebale doći u prostorije Glasa i izvršiti pregled i obezbijediti sigurnost prostorija za dalji rad”, naveli su iz UIO BiH.

Podsjećamo, UIO je prema Zakonu o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH locirana sa Sjedištem UIO u Banjaluci, te u četiri regionalna centra : Banjaluka, Sarajevo, Mostar i Tuzla.

Od 2004. godine od kada je uspostavljena UIO problem smještaja zaposlenih riješen je u regionalnim centrima Sarajevo, Mostar i Tuzla, dok do danas još uvijek nije riješen problem smještaja zaposlenih u Sjedištu UIO i u Regionalnom centru Banjaluka.

Pročitajte i ovo: Amerikanac živio u kući sa 124 zmije: Umro je od ugriza zmije

Pratite nas na facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)