Uhapšeno 29 osoba tokom policijskih pretresa u tri kantona, traga se za još tri

Policijski timovi Unsko-sanskog kantona, Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona su danas izvršili pretrese na 32 lokacije, prilikom čega su u Zenici uhapsili 23 osobe, u Sarajevu dvije i četiri u SBK.

Riječ je o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva "Mreža IV". Koja se provodi u saradnji s Federalnom upravom policije i usmjerena je na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za krivična djela. A vezano zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije.

Pretresi su izvršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku. Lociranja i hapšenja osoba koje su mete akcije

Ukupno je uhapšeno 29 osoba, neki od osumnjičenih su već u pritvoru. Ova policijska akcija još uvijek nije završena pa se može očekivati da će biti i još uhapšenih.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Aldina Alić kazala je da je jedna osoba, koja je također meta akcije, već na izdržavanju kazne u zatvoru.

Dvije osobe u pritvoru iz prethodne akcije za trgovinu ljudima. Da se za tri osobe još uvijek intezivno traga te da je raspisana potraga.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)