Uhapšene dvije osobe koje su u Sarajevu pokušale razmontirati romobil

MUP KS

Uhapšene dvije osobe koje su u Sarajevu pokušale razmontirati romobil
Foto: Ilustracija: T. S./Klix.ba

Sarajevski policajci uhapsili su jučer dvije osobe koje su pokušale ukrasti električni romobil kompanije BinBin u općini Centar.

Prema izvještaju iz MUP-a KS, oni su u 13:30 sati lišili slobode dvije osobe - M.H., rođen 1996. godine u Sarajevu i A.N., rođen 2004. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Razlog hapšenja je postojanje osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH - teška krađa u pokušaj.

"Isti su u ulici Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, zatečeni pri demontiranju dijelova sa električnog romobila", rekli su.

Iz kompanije BinBin su kazali da je romobile gotovo nemoguće ukrasti te da ovaj primjer to i dokazuje. Ističu da je policija alarmirana čim su vidjeli čudnu aktivnost na romobilu, a uz pomoć navigacije su ih locirali. Nakon toga je došla policija i zatekla kradljivce dok pokušavaju razmontirati romobil i skinuti mu GPS.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti M.H. i A.N. su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv navedenih lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori