U utorak u Kantonu Sarajevo vakcine Pfizer za prvu i treću dozu

Vakcine

Ministarstvo zdravstva i Radna grupa za koordinaciju vakcinacije u Kantonu Sarajevo pozivaju na treću dozu vakcine protiv koronavirusa osobe starije od 12 godina sa ozbiljnom imunosupresijom

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i radna grupa za koordinaciju vakcinacije u KS uputili su obavijest građanima da će u utorak, 26. oktobra ove godine u Kantonu Sarajevo biti na raspolaganju 3.210 prvih doza i 528 trećih doza Pfizer vakcine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo zdravstva i Radna grupa za koordinaciju vakcinacije u Kantonu Sarajevo pozvali su na treću dozu vakcine protiv koronavirusa osobe starije od 12 godina sa ozbiljnom imunosupresijom, a to su osobe sa primarnom ili stečenom imunodeficijencijom, osobe na imunosupresivnoj ili imunomodulatornoj terapiji i osobe koje primaju visoke doze steroida.

Kako je rečeno iz Ministarstva zdravstva KS, za treću dozu potrebno je pribaviti mišljenje specijaliste o vremenu aplikacije treće doze, te priložiti i iskaznicu o imunizaciji sa prve dvije doze, bez čega se neće moći pristupiti vakcinaciji.

Vakcine proizvođača Moderna neće biti na raspolaganju naredne sedmice, a o isporuci vakcina ovog proizvođača u Kanton Sarajevo, Ministarstvo zdravstva će blagovremeno obavijestiti javnost.

“Opet pozivamo sve građane koji su primili AstraZeneca vakcine, a kojima je prošlo više od četiri ili šest sedmica od prve doze, da do 31. oktobra ove godine pristupe revakcinaciji”, pozvali su iz kantonalnog ministarstva.

Pročitajte više: Na Zetri dostupna Pfizer vakcina samo za revakcinaciju građana koji su prvu dozu primili u Kantonu Sarajevo

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti